Keď máte trištvrte milióna na dosah…

1897782_746150128772284_4073189766486731655_n

Spomínam si, keď sme spúšťali ĽudiaĽuďom.sk a mnohí na projekt pozerali pochybovačne.

Spomínam si na ostrý štart portálu na jeseň 2011, keď sme sa radovali z každého daru, hoc medzi nimi občas bývali aj dvojdňové rozostupy.

Spomínam si na radosť v tíme ĽudiaĽuďom.sk pri dosiahnutí každého, i toho najmenšieho úspechu. Radosť pri správach od našich príjemcov, že sa im podarilo dosiahnuť ich cieľ. Pri tom, keď sa niekto vďaka darcom z nášho portálu dostal k potrebnej liečbe, rehabilitácii či zdravotnej pomôcke. Alebo ak sa podarilo zrealizovať dobrý projekt.

Vo štvrtok večer som mal tú česť prestrihnúť pásku na novom nízkoprahovom centre UPside na Obchodnej ulici v Bratislave. Je to bezpečné miesto pre mladých, ktorí často hľadajú pomoc, porozumenie, vypočutie či jednoducho len priestor, kde môžu byť sami sebou.

Za UPsideom stoja ľudia z internetovej poradne IPčko, ktorých poznám roky. Ich a náš projekt rástli tak trochu jeden vedľa druhého. Od vzniku poradne ste jej chod mnohí podporili cez ĽudiaĽuďom.sk. Prispieť môžete aj na fungovanie UPside-u, kliknite sem.

Keď som stál vedľa Mareka Madra a Laca Koššára uprostred UPside-u, na hlavnej stránke ĽudiaĽuďom.sk svietilo, že prostredníctvom tohto webu naši darcovia poslali už 696-tisíc eur. Takmer sedemsto.

 

 

Máme na dosah trištvrte milióna, napadlo mi. Krásny míľnik. Veď ak za celý rok 2013 sme sprostredkovali pomoc vo výške 127-tisíc, v tomto roku je to už viac ako trojnásobok. ĽudiaĽuďom.sk rastie, rastie ale najmä ochota ľudí pomáhať, rastie aj dobro, ktoré vďaka tomu medzi nami vzniká.

Máme na dosah trištvrte milióna a tú métu musíme do konca roka pokoriť. Je to mesiac a čosi, povedal som si. A dal som verejný sľub, že ak do 31. 12. 2014 sprostredkujeme cez ĽudiaĽuďom.sk viac ako 750-tisíc eur, v priebehu januára budem každú stredu večer ako dobrovoľník obsluhovať mladých ľudí v UPside.

Spomínam si na začiatky ĽudiaĽuďom.sk v roku 2011 a dnes pri pohľade naň vidím efektívny, využívaný a obľúbený nástroj pomoci.

750-tisíc je len číslo, je to méta, za ktorou určite stojí ďalšia, nová. Nerobíme to preto, aby sme sa ňou mohli pochváliť – robíme to preto, aby viac ľudí na Slovensku malo krajšie Vianoce a lepší rok 2015. Pridajte sa ku mne, k nám a pokorme tú hranicu kvôli nim. Ak sa tak stane, budem vám v januári ten čaj či kávu variť rád a s veľkým úsmevom na tvári.


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 12

UPside - IPčko na ulici

IPčko.sk je internetová poradňa pre mladých, na ktorú sa denne obracajú desiatky mladých ľudí so svojimi starosťami, problémami a otázkami. Prežívajú nespokojnosť so svojím životom, a pritom nevedia ako žiť. Sú nešťastní, priateľstvá ich nenapĺňajú. Naháňajú sa za neviazanou zábavou, experimentujú s drogami či s vlastnou sexualitou. Práve preto sme pre nich vytvorili miesto, kde môžu byť sami sebou a v bezpečí pred všetkými rizikami, do ktorých ich neraz spoločnosť tlačí.

Podporiť výzvu

Image 20

Na vlastných nohách stáť

Sme 7ročné dvojčatá ,máme DMO a veľmi túžime chodiť

Podporiť výzvu

Image 43

O štyri kolesá navyše

V každom rohu našej izby nájdete vozík. Mechanický, elektrický, sprchovací, jeden, druhý, tretí... Nie je tých kolies už akosi priveľa? Nám to však stále nestačí. Chceme mať ešte „o štyri kolesá navyše“. Chcete vedieť, aké štyri kolesá máme namysli? :)

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu