Keď má anjel svojich anjelov

alexik

Z malej izby vedľa kuchyne Hrivňákovcov počuť prístroj, ktorý Alexikovi pomáha s dýchaním a zároveň cezeň inhaluje antibiotiká. Trojročný chlapček, ktorý potrebuje nonstop starostlivosť, sladko spí. V tvári jeho rodičov vidieť mnoho lásky, oddanosti a odhodlanosti bojovať proti nepriazni osudu.

Alexik je tretie dieťa v tejto bardejovskej rodine a jeho príchod znamenal istotne veľké zmeny. Určite väčšie, než s akými rátali.

Sedíme v obývačke a hlava rodiny nám ukazuje list, ktorý pred niekoľkými dňami dostali od študentov Cirkevného gymnázia Štefana Mišíka zo Spišskej Novej Vsi. Na ĽudiaĽuďom.sk našli výzvu na novú odsávačku hlienov pre Alexika. Zorganizovali preto školskú olympiádu a potrebnú sumu vyzbierali. Alexikovi okrem peňazí poslali aj veľký obraz pandy poskladaný z dielikov puzzle, ktorý tiež zostrojili počas podujatia.

Urobili to pre chlapčeka, ktorého poznali len cez web. Zaujal ich príbeh drobca, ktorý žije vo viac sto kilometrov vzdialenom meste a rozhodli sa pomôcť. Bolo to vraj po prvý raz, čo sa podujali na takúto skvelú vec, ale podľa triednej učiteľky Zuzany Čerkalovej nie naposledy. „Ako sa má Alexik?“ bola jej prvá otázka, keď sme spolu telefonovali.

Gymnazisti zo Spiša nie sú jediní, ktorí Hrivňákovcom pomohli. Ozvala sa im aj rodáčka z Prešova, ktorá žije v Anglicku. Vraj im odsávačku vie zohnať lacnejšie. Aj zohnala.

„Keďže neviem chodiť, ani sedieť, stále ma nosia po byte, že ma vraj naučia lietať. Oni sú síce veľkí, ale tuším naozaj nevedia, že nemám krídla a preto nemôžem lietať. Asi. Lebo moja mamka mi vraví, že som vraj anjelik. Mám však malý problém, lebo nevidím a rukami si to tiež neviem nahmatať. Moje rúčky ma nepočúvajú. A vlastne celé telo ma nepočúva…“ píše Alexik vo svojej výzve. Vlastne to v jeho mene napísal otecko, tak ako aj celú jeho osobnú stránku.

Kto sa na Alexika pozrie, vidí, že je to skutočne anjel. A čo je najlepšie, má vlastných anjelov. Minimálne štyroch doma, pätnástich na Spiši a jedného v Anglicku. Kiež by ich mal každý.


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 51

POMOZTE NIKOLKE

POMOZTE NIKOLKE

Podporiť výzvu

Image 14

Malá veľká bojovníčka Barborka prosí o pomoc

Barborka má takmer 3 roky a s pomocou úžasných ľudí veľkú šancu na život bez obmedzení

Podporiť výzvu

Image 33

Žijeme svoj boj.

Náš Alex má 3 roky.Neplazí sa, nelozí,nechodí,nerozpráva,nepodrží dlho hračku v ruke.Vie sa len pretočiť na bruško a dvihnut na rucky.Chytáme sa každej šance.Túžime ho vidieť ako chodí a ako mi povie "MAMA"...

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu