Ospravedlnenie

Píšem na základe mailu, ktorý som obdržala v sobotu ráno od administrátora tejto stránky. Súvisel s blogom V tele Pipiny, za ktorý som bola označená, že som ho ukradla.

Nakoľko bol blog uverejnený na tejto stránke, považujem za svoju povinnosť sa k tomu vyjadriť a ak som ním spôsobila i čosi viac o čom ešte neviem, tak aj očistiť meno tohto portálu.

Mrzí ma, že som bola obvinená z krádeže časti diela pani Kvetoslavy Vanerkovej napriek tomu, že to ani v myšlienkach nebolo nikoho cieľom a ani úmyslom.

Chcem však túto záležitosť, ktorá je nepríjemná pre každého, už uzavrieť. Aj preto sa teraz vyjadrím len k pôvodnej podstate tohto problému a situácii, pre ktorú vznikol.

Moje vysvetlenie je tu:

Chcela som na tomto blogu uverejniť text, ktorý vzbudí pozornosť a podporí charitatívny projekt. Hovorila som o tom s mojou známou, ktorá mi z jej vlastnej vôle a nápadu poslala text poviedky s tým, že sme sa dohodli, že ho upravím podľa svojej mienky. Netušila som, že nie je jej. Môžete mi veriť, alebo nemusíte. Nakoľko som sa rozhodla túto osobu nemenovať, ak bude chcieť a bude mať odvahu, ozve sa sama a vysvetlí za seba, čo ju k tomu viedlo. Myslela som si, že je to v poriadku, keďže som bola v tom, že autorka je ona. Pod blogom som však bola podpísaná ja.

Rozhodla som sa ju nemenovať, ide však o súkromnú osobu, nie verejne známu a verím, že keď mi posunula text, ktorý posunula, že to nemyslela v zlom. Poznám ju a viem, že by nechcela ublížiť, chcela pomôcť dobrej veci. No neuvedomila si dôsledky/následky.

Mrzí ma celá situácia, chápem autorku, že sa nahnevala. Portál som požiadala o stiahnutie/zmazanie daného blogu. Týmto sa ospravedlňujem pravej autorke daných častí textu a prosím ju o prepáčenie.

Ospravedlňujem sa všetkým a poviem už len, že, „chcem byť človekom, ktorý sa mi nehnusí.“ Napokon, „brány svojej väznice si nesie každý človek v sebe“ a ja už dnes viem, že nech sa stane čokoľvek, už nikdy nebudem tým istým človekom.

Nič to však nemení na tom, že má celá vzniknutá situácia nesmierne mrzí a že sa nemala stať.

Prepáčte, ospravedlňujem sa.

Marcela Václavková Konrádová

(Marci V.K.)

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu