Mimoriadne ocenenie pre ĽudiaĽuďom.sk

IMG_2533

Projekt benefičných elektronických aukcií ĽudiaĽuďom.sk získal mimoriadne ocenenie za inovatívnu myšlienku v súťaži Inovatívny čin roka 2013. Cenu odovzdala predstaviteľom projektu počas galavečera 21. ročníka Medzinárodného strojárskeho veľtrhu na Agrokomplexe Nitra generálna riaditeľka Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Svetlana Gavorová. Ocenenie za inovatívnu myšlienku bolo udelené po prvý raz, no podľa slov riaditeľky SIEA je možné, že aj v budúcich ročníkoch takto osobitne vyzdvihnú výnimočné projekty.

 

Portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje prostredníctvom aukcie prepojenej na prvú mobilnú aplikáciu v oblasti donorstva zbierať finančné prostriedky v prospech výziev zaregistrovaných na darcovskom portáli. „Oceňujeme, že projekt prináša inovatívne možnosti do sveta filantropie a charity a okrem samotnej ponuky nových služieb predstavuje aj jednoznačné humánne posolstvo.  Budeme radi, ak bude táto inovatívna myšlienka inšpiráciou aj pre ďalšie spoločnosti v tejto oblasti, pretože sociálne inovácie si určite zaslúžia väčšiu pozornosť,“ uviedla generálna riaditeľka SIEA Svetlana Gavorová.

Ceny ministra hospodárstva za „Inovatívny čin roka“ sa udeľovali po siedmykrát a prihlásiť sa bolo možné v troch kategóriách – výrobková inovácia, technologická inovácia a inovácia služby. Prihlasovali sa produkty, procesy alebo služby, uvedené na trh v roku 2013. Portál ĽudiaĽuďom.sk s projektom benefičných e-aukcií tieto podmienky spĺňal.

K projektu benefičných e-aukcií bola vyvinutá aj samostatná mobilná aplikácia, ktorá je prístupná pre operačné systémy Android, iOs a Windows Phone. „Snažíme sa, aby projekt ĽudiaĽuďom.sk bol technologicky jedinečným riešením; tým, kto udáva trendy vo využívaní moderných informačno-komunikačných technológií aj v takej citlivej oblasti, akým je darcovstvo. Dnes, keď naša spoločnosť trpí veľkým nedostatkom dôvery v inštitúcie, ale aj dôvery ľudí medzi sebou, veríme, že v on-line prostredí prinášame do tejto oblasti maximálnu mieru transparentnosti, adresnosti a efektívnosti. Ocenenie za inovatívnu myšlienku si preto veľmi vážime, takáto cena zaväzuje,“ hovorí šéf projektu ĽudiaĽuďom.sk Roland Kyška.

Benefičné elektronické aukcie sú samostatným projektom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Ide o jedinečný nástroj, prostredníctvom ktorého možno zbierať finančné prostriedky v prospech výziev  zaregistrovaných na darcovskom portáli online dražením. Prostredníctvom e-aukcií dražiteľ získava predmety, zážitky, či služby, ktoré do e-aukcie poskytol dražobník. Výťažok z e-aukcie nejde tomu, kto ju organizoval, ale smeruje na konkrétnu výzvu, ktorú sa vyhlasovateľ rozhodol podporiť.  Súčasťou benefičných e-aukcií je aj samostatná mobilná aplikácia, ktorá umožňuje používateľom prehliadať si výzvy na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk a rovno aj podporiť ľudí v núdzi či autorov zaujímavých projektov priamo zo svojho telefónu.

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu