V pravej chvíli

Poznáte ten pocit, keď je toho na vás priveľa, keď sa vám nechce už ani nechcieť, chmúrne myšlienky sa vkrádajú potichučky do vašej mysle  a uvažujete, či cesta, ktorou kráčate, má správny smer?

Dni sa mi zlievajú, práca sa kopí, pribúda, ráno sa budím unavenejšia než som šla večer spať, slnko nie a nie vyjsť spoza mračien, všade okolo len sneh – špinavý sneh, mokrý sneh, kašovitý sneh…všade len ten sneh! A celý svet je sivý, šedivý. A mňa chytá depresívna nálada… Prichádza večer, keď v hlave vypnem prácu, bežné každodenné starosti a pred spaním sa mi premieľa celý dnešný deň.

Odrazu pípne mobil. Sama sebe hundrem, čo som už nevypla internet, nech mám pokoj. Nový mail. Neznáme meno. Chvíľu rozmýšľam, či nepočká do rána. No ale som trošku zvedavá a tak ťuknem. Otvoriť. A čítam.

Píše mi Martin, vraj na portáli www.ludialudom.sk našiel moje meno ako overovateľa. Chce pomôcť  jednej výzve a  potrebuje poradiť. A či mu vysvetlím, ako to celé funguje… PRAVDAŽE! Zrazu sa ani neviem kde vo mne rodí toľká energia. Zapínam notebook, odpisujem, radím a ďakujem. Za to, že sa rozhodol pomáhať, za to, že ma oslovil a za to, že mi dal pocítiť, že to, čo robím, má zmysel.

Martin ani nevie, ako veľa jeho pár riadkový mail spôsobil. Obyčajný mail s otázkou? Áno, pre niekoho možno. No pre mňa to bol ten povestný štuchanec. Tajomstvo. Tá správna situácia, postrčenie, pomoc, povzbudenie. Ako je možné, že vždy príde práve vtedy, keď ho najviac treba a keď ho druhá strana najviac ocení? Neviem, ale načasovanie býva dokonalé. Príde práve v tej najvhodnejšej chvíli. Ako aj teraz.

Martin, ďakujem Vám za to, že ste napísali práve mne, lebo presne toto som dnes potrebovala.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 100

...Sama so štyrmi deťmi

Volám sa Anka, mám 37 rokov, som na rodičovskej dovolenke a okrem Vás, ľudí s dobrým srdcom, nemám nikoho kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 17

Knihy pre deti z Luníka IX

Deti na Luníku IX vyrastajú bez kníh, majú problémy s čítaním a so slovenčinou samotnou. Knihovníčky z Knižnice pre mládež mesta Košice počas víkendov sa začali týmto deťom venovať. Našim cieľom je doplniť tamojšiu knižnicu o chýbajúce detské knihy.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu