4ka pomohla pred Vianocami rodinám a ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú

Galikova

Viac ako 16 tisíc eur, ktoré sa vyzbierali rezerváciou exkluzívnych čísel 4ky, odišlo začiatkom týždňa na účty ľudí v núdzi. Štvrtý mobilný operátor pri svojom štarte umožnil zákazníkom rezervovať si zaujímavé číslo cez svoj web. V závislosti od typu čísla za to zákazník zaplatil od 4 do 44 eur.

Predstavitelia mobilného operátora navyše pred Vianocami aj osobne navštívili obdarovaných z celého Slovenska. „Bol to silný zážitok a sme radi, že sme spolu s našimi zákazníkmi dokázali aspoň niekoľkým núdznym spríjemniť Vianoce. 4ka je operátor pre ľudí a aj to, že ihneď pri spúšťaní 4ky bolo rozhodnuté, že celý výťažok poputuje na charitatívne účely, to dokazuje,“ povedal riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN, a.s., Peter Helexa.

Príspevok zo 4ky putoval na štyri vopred vybrané príbehy z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk:

  • Vďaka sume 1825 eur môže 8-ročný ťažko postihnutý Martinko Kupec absolvovať finančne náročnú rehabilitáciu. Chlapček s Luis Barovej syndrómom napríklad nesmie na slnko, pretože by mu mohlo naštartovať leukémiu.
  • Krajšie Vianoce zažije aj rodina Gáliková, ktorej čiastka 2015 eur pomôže čiastočne napraviť zlú finančnú situáciu. Stará mama sa vzorne stará o svoju vnučku, keďže jej rodičia sú drogovo závislí. Mesačný príjem rodiny je pritom len 130 eur.
  • 4ka sumou 450 eur podporila aj hudobný talent Jarka Šándora, ktorý od Vianoc môže hrať na svojom vlastnom klarinete. Jaro pochádza z chudobných pomerov a jeho rodičia mu nevedeli kúpiť vlastný hudobný nástroj.
  • Vďaka štedrým štvorkárom putuje suma 12 210 eur na otvorenie rehabilitačného centra Svetielko v Bratislave. Podobné centrá v Trenčíne a Prešove už roky pomáhajú deťom s viacnásobnými postihnutiami.

„Práve niekoľko dní pred Vianocami sme na ĽudiaĽuďom.sk pokorili hranicu 1,5 milióna darovaných eur. Sme radi, že aj najmladší mobilný operátor sa rozhodol ísť do toho s nami a už dnes môžem prezradiť, že táto spolupráca bude pokračovať aj v roku 2016,“ uviedol Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Možnosť rezervovať si zaujímavé číslo a prispieť tak na dobrú vec umožní 4ka aj počas Vianoc. Spoločný projekt operátora a darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk končí 31. 12. 2015.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. Súčasťou portálu sú samostatné platformy, ktoré pomáhajú sprostredkovať dobrovoľnícku prácu (Dobrovolnici.LudiaLudom.sk), organizovať benefičné aukcie (Aukcie.LudiaLudom.sk) v prospech výziev z portálu, či platforma Kamoši z webu (www.kamosizwebu.sk), ktorá vznikla na podporu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 620 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

 

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu