Aj ĽudiaĽuďom.sk otváralo brány Bratislavy

zalozky

V sobotu, 26. apríla, sa v Bratislave konal ďalší ročník podujatia Bratislava pre všetkých. Na Primaciálnom námestí sa verejnosti predstavilo sedem mimovládnych organizácií, medzi nimi aj darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Návštevníci, ktorí sa pristavili pri našom stánku, dostali naše noviny, letáky, pre deti pastelky a získali veľa informácií o tom, ako funguje náš portál, aké služby verejnosti poskytujeme a aké aktivity realizujeme. Mohli tiež finančne prispieť na vybrané výzvy z nášho portálu.

V hlavnom stane sa organizácie predstavili so svojím programom.  Najskôr náš šéf Roland Kyška povedal pár slov o portáli a našej práci a prenechal slovo kolegyni Lucke. Tá rozprávala o novom projekte, o dobrovoľníckej platforme, kde môže široká verejnosť hľadať, ale aj ponúkať dobrovoľnícku prácu. Zároveň sme pre deti aj rodičov pripravili hravou formou ukážku dobrovoľníckej práce. Deti zbierali papier zo zeme, ktorý sme tam rozsypali, zahrali sa na záchranárov a obväzovali boľavé ruky pacientom – figurantom a pomáhali nám ako dobrovoľníci vyzdobiť náš stánok tak, že vyfarbovali panáčikov z nášho loga. Nakoniec sme z panákov spravili dlhú reťaz. O najkrajšom panákovi rozhodne verejnosť hlasovaním na našom facebooku, kde ich uverejníme v albume ešte tento týždeň. No a keďže sme prezentovali náš dobrovoľnícky portál, pomáhali nám aj dve dobrovoľníčky Janky, ktoré sme si cez tento portál našli. Boli veľmi šikovné!

Kolega Tomáš zas rozprával o benefičných aukciách. A nielenže porozprával o tých najúspešnejších, ktoré sme doteraz na portáli aukcie.ludialudom.sk mali, dokonca sme urobili aj aukciu naživo. Deti spolu so svojimi rodičmi mohli vydražiť rôzne drobnosti: puzzle, knižky, loptu, hrnček, kriedy na kreslenie, bublifuk aj autíčko. Celý výťažok z aukcie bol venovaný trom výzvam z nášho portálu, Tobiaskovi, Saške a Zorke. Týmto výzvam sme sa rozhodli pomôcť aj predajom záložiek s detskou kresbou a krátkou informáciou o výzve. Podarilo sa nám vyzbierať 109,10 eur. Peniažky sú už pripísané k výzvam.

Záverom sa chceme poďakovať Magistrátu hlavného mesta za to, že sme sa mohli zúčastniť podujatia a prežiť taký pekný deň.

Prišli sme, videli sme a páčilo sa nám! :)


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 59

Príspevok na liečenie Sašky vo Viedni

Saška je v bdelej kóme od júna 2013, do ktorej sa dostala po tom, čo zachránila svoju menšiu topiacu sa kamarátku. Prosíme o finančné prostriedky, ktoré nám pomôžu poskytnúť Saške 3-4 mesačné liečenie na neurologickej klinike vo Viedni, nakoľko na Slovensku neexistuje zariadenie, ktoré pomáha pacientom v bdelej kóme s rehabilitáciou. Ďakujeme všetkým za pomoc.

Podporiť výzvu

Image 39

Zázrak menom Tobias

Drahí priatelia, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc keďže my rodičia detičiek inak obdarovaných nemáme inú možnosť ak chceme pre svoje zázraky urobiť všetko preto aby ich životy boli čo najplnohodnotnejšie a boli samostatný v maximálnej možnej miere. Do troch rokov života nemajú naše dietky nárok takmer na nič ale práve toto obdobie je obdobím kedy môžu spraviť najväčšie pokroky a my rodičia nechceme naše deti nechať len tak nečinne ležať medzi štyrmi stenami ale túžime naším bojovníkom dopriať šťastné detstvo. Liečba, rehabilitácia a nevyhnutné zdravotné pomôcky sú však pre nás finančne nezvládnuteľné.

Podporiť výzvu

Image 58

"Budem tvojími očkami"

Keď mi dali v pôrodnici malú Zorinku prvýkrát do náručia, a ja som vedela, že osud bol k nej viac než krutý, sľúbila som jej, že urobím pre ňu všetko na svete. Nezastavia ma diagnózy, nezastavia ma lekári. Už 7 rokovo spolu bojujeme proti neprajnému osudu. Ochorenie, ktoré jej znemožňuje žiť bezstarostné detstvo ju pripravilo o zrak, a funkčnosť nožičiek. Lekári tomu hovoria PRAKTICKÁ SLEPOTA a SPASTICKÁ DIPARÉZA na dolných končatinách. Ani jedno ani druhé by sa deťom nemalo stávať.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu