Ako môžeme podporiť šport aj v období koronavírusu?

Kopač_copy

Smutnou témou týchto dní je koronavírus, sú to obavy, neistota, aj strach. Pozornosť nás všetkých je upriamená na to, aby sme sa zmobilizovali, dávali si pozor na seba aj na druhých. Ľudia si pomáhajú, solidarita je úžasná. Aj finančné prostriedky, nielen od štátu, aj  od našich spoluobčanov sú predovšetkým určené na nákup zdravotníckych pomôcok, na zmiernenie bolesti, na podporu lekárov a zdravotníkov. Taká je skúška našej vyspelosti. Máme obmedzený pohyb, stretnutia s priateľmi sú taktiež obmedzené, nefungujú verejné podujatia, zavreté sú divadlá, kiná, štadióny. Veríme, že raz to skončí a vrátime sa do normálnych koľají.

Človek chýba človeku, ľudia chýbajú ľuďom. A hoci žijeme v kritickej situácii, nezabúdame na svoje záľuby, hobby, na koncerty, športové IMG_20200329_0002podujatia. Paradoxne práve teraz máme akosi viac času, aby sme si pozornejšie všímali blízkych, rodiny, priateľov, ale aj – povedzme – obľúbené športy a športovcov. Futbaloví fanúšikovia si zatiaľ pozerajú video záznamy z veľkých zápasov, tešia sa, kedy  prídu na štadióny. Autori pripravovanej knihy SLOVAN DO TOHO! vám aspoň takto predstavujú unikátne fotografie a ilustrácie, ktoré budú jej súčasťou.

IMG_20200329_0001Prevažne sú to fotky zo súkromných archívov hráčov, väčšina z nich nebola nikdy zverejnená. Fotografie znázorňujú hráčov Slovana od tých najstarších ročníkov, až po súčasnosť. Niektoré z nich vám sprístupňujeme, ako napr. Ivan Chodák, Anton Urban, Jozef Vengloš, Pavol Molnár, Alexander Vencel, Ivan Hrdlička, Ján Medviď, ale tiež karikatúry hercov, veľkých fanúšikov Slovana.

Keď sa rozhodnete prispieť na vydanie tejto knihy, budete jej súčasťou. Pomáhať si musíme nielen pri zabezpečovaní zdravotníckych pomôcok, ale aj pri tvorbe duchovných hodnôt.

 

 

 

 

Ďalšie fotografie:

IMG_20200329_0003SnímkaIMG_20200328_0006IMG_20200328_0008


Ľuboš Jurík podporuje výzvy

Image 0

Kniha - Slovan do toho

Kniha - Slovan do toho

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu