Ako pomôcť behom onkologickým deťom?

NEW

LM_-27 (Large)“Juchúúú! Podarilo sa mi to!“ kričí Nico, keď vylezie na jedno z najvyšších stanovíšť lezeckej dráhy v táborovom mestečku v Hatvane, v Maďarsku. Má trošku strach, avšak je hrdý, že to zvládol.

Nico je veselý chlapec z Trnavy, tam kde príde, hneď je dobrá nálada. Má 14 rokov, chodí do školy, niečo ho baví, niečo nie a od svojich rovesníkov sa líši tak, ako by ste na prvý pohľad netipovali. Má už niekoľko rokov diagnostikované onkologické ochorenie. On a jeho rodina už chorobu akceptovali, berú liečbu veľmi zodpovedne, vďaka čomu začína byť úspešná a Nico sa cíti už omnoho lepšie.

Do Hatvanu, alebo presnejšie lokalizované do Bátor Tábora  a.k.a.Tábora odvahy prišiel Nico prvý krát v roku 2013 a hneď cítil pozitívnu zmenu. Nielenže si našiel nových priateľov a to nielen zo Slovenska, opäť sa mohol hrať a robiť to, čo aj jeho spolužiaci zo školy. Chodiť na ryby, veslovať, jazdiť na koni, strieľať z luku alebo si len tak spolu s ostatnými zahrať na hudobnom nástroji. A to všetko vďaka dobrovoľníkom a Nadácii Bátor Tábor, ktorá tábory zážitkovej terapie organizuje už 15 rokov a ktoré sú pre deti zadarmo.

Nadácia prijíma dary od jednotlivcov a to rôznymi spôsobmi. A nakoľko slovo „bátor“ znamená po slovensky „odvaha“, pod jej záštitou bežia amatérski bežci svoje vlastné preteky plné svojich vlastných úspechov v Tíme odvahy.

Kamreceived_766714363466022 (1)il, jeden z našich bežcov na tohtoročnom ČSOB maratóne vraví:

„Behávam už 15 rokov a doteraz som za žiadny klub ani sponzora nebežal. Do Tímu odvahy som sa prihlásil, lebo ma zaujímalo, či aj moji kamárati považujú ideu Bátor Tábora za až tak dobrú, aby prispeli na ňu finančne ako ja :). Účasť na behu (polmaratón) bol tak príjemný doplnok. Beh pre mňa bol o to iný, že ma z divákov povzbudzovali ľudia, ktorých som osobne nepoznal, ale oni poznali ideu Bátor Tábora, čo bolo niečo nové pre mňa. A prekvapili kamaráti, ktorí hojne prispeli ;)”.

 

A ako to teda funguje?

Ten, kto chce byť v našom Tíme odvahy, zaregistruje sa u nás  a následne si vytvorí vlastný personifikovaný profil. Vyberie si preteky, kde bude účastníkom, pričom v tomto sme ako nadácia otvorení. Či už to bude štafeta, krátka alebo dlhá trať, s potešením podporíme každého. Následne budeme radi ak o tom, že bežec je v našom Tíme odvahy, povie svojej rodine, priateľom, známym. Tí budú mať možnosť pred pretekmi elektronicky posielať dary a takto podporiť tábory pre deti s onkologickými ochoreniami, ktoré nadácia zabezpečuje.

Vieme tiež, že viacerí bežci behávajú za spoločnosti, v ktorých pracujú. To nie je prekážkou byť tiež súčasťou Tímu odvahy. Prihlásiť sa k nám dá aj tak, len ešte navyše podporíte, aby aj slovenské deti s rakovinou mohli chodiť do medzinárodných táborov v Maďarsku a získali tak odvahu začleniť sa aj napriek svojmu ochoreniu medzi svojich kamarátov späť.

Podporte našich bežcov online darom na tomto odkaze


Nadácia Bátor Tábor Slovakia podporuje výzvy

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu