Ako zneužiť to, že človek musí niečo jesť! – biznis a zisk

Chcela by som reagovať na predchádzajúci blog o alergií, pretože mám s tým takisto skúsenosť. Keďže moja dcérka trpí alergiou na kravské mlieko, áno trpí a to do slova a do písmena. Niekto si povie, však to len neje mliečne výrobky nepije mlieko. Ale ak sa nad tým zamyslite všade a vo všetkom je mliečna zložka.

Alžbetka nerozloží ani mliečnu bielkovinu ani mliečny cukor, ak som to niekomu povedala nechápavo na mňa pozerali. Veď aj mne keď to lekárka vysvetľovala z čoho sa skladá mlieko a ako by to bolo keby čo i len jedno z toho rozložila. Dalo by sa nakvapkať par kvapiek do mlieka a bolo by dobre. Ale nedalo sa nič robiť, prísna diéta. Viete si predstaviť, ako vám dieťa plače, lebo chce zmrzlinu, čokoládu akúkoľvek sladkosť, nemôže ani len krupicu s mliekom iba s vodou, ktorá nemá žiadnu chuť, tak radšej ju neje.

Ak sa zistilo, že dcérka má túto chorobu, skúšali sme na pokyn lekárky sójové mlieko, kozie mlieko ale bolo len horšie. Celé nocí v kŕčoch neskutočné bolesti, hnačky, vracanie. Zúfalstvo, nevedeli sme jej pomôcť, až nakoniec lekárka predpísala Nutrilon alergi care, mlieko, ktoré sa dáva pri alergiách takým maličkým deťom, a to len do 3 rokov života dieťaťa. Samozrejme jeho cena je oveľa vyššia ako bežné umelé mlieka. Zdravotná poisťovňa prepláca polovicu – to je na tri mesiace 18 ks plechovky na recept sa dalo napísať len 3 ks, čiže stále isť po recept a polovicu z každej plechovky preplatiť. Samozrejme ten počet nestačil, a ani nemusel keďže sme prišli na to, že ani takéto mliečko dcérke nerobí dobré.

Ale čo detičky, ktoré môžu piť len takéto mlieko ako sa zneužíva to, že človek niečo musí konzumovať a hneď to výrobca využije na zisk. Namiesto toho, aby to čo človek potrebuje k tomu aby bol naozaj zdraví, či ide o lieky alebo čokoľvek, zvlášť ak sa jedna o stravu, každodennú bez ktorej sa nedá, a mohol si to dovoliť kúpiť, je v nevýhode oproti tým, ktorý si môžu vyberať.

Vzhľadom na daný problém som dojčila dcérku 2,5 roka čo je dosť dlho, aby mala aspoň aké také mlieko, nič zvláštne neobvyklé však je veľa mamičiek, ktoré dojčia aj dlhšie, ale problém bol aj ten, že ja sama som taký dlhý čas nesmela jesť nič mliečne, piť mlieko a ani čo i len kúsok mliečneho výrobku, totižto aj v materskom mlieku sa nerozkladá mliečna bielkovina. Niektorí nám nechceli veriť, že až také následky to môže mať, ale áno bolo to veľmi zle, keď nastali bolesti, kŕče, hnačky a vracanie vtedy som si vyčítala čo i len kúsok syrečka, ktorý som si dala. Kto nepozná čo to je nedokáže to pochopiť, že čo to obnáša nielen finančne ale aj ináč.


Parezka podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 17

Zakúpenie prenosného kyslikové prístroja

Pomôžte nám zákúpiť oxi prístroj, aby sme aj doma mohli využívať terapiu, ktorá nám pomôže zlepšiť zdravotný stav malej Alžbetke.

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 13

Branko prosí dobrých ľudí o finančný príspevok na rehabilitáciu

... naším najväčším snom je, aby náš malý Branko chodil sám bez pomoci a rozprával nám, ako nás veľmi ľúbi, zaradil sa medzi ostatné deti a viedol plnohodnotný život. Preto Vás touto cestou prosíme o pomoc, aby Branko mohol znova zopakovať rehabilitačný pobyt v súkromnom rehabilitačnom centre RENONA v Šúrovciach a veríme, že Vás príbeh našej rodiny nenechal ľahostajnými a s Vašou pomocou sa nám istotne podarí naplniť naše sny a túžby....

Podporiť výzvu

Image 41

Bojujeme zo všetkých síl - pomôžte nám aj Vy

Degeneratívne ochorenie mozgu, praktická slepota, mentálny postih, spastická kvadruparéza ....diagnózy, ktoré našim dvom deťom nedovolia žiť život plný detských radostí. Branka a Zorku sprevádzajú v živote veľké komplikácie avšak statočne, hoci často so slzami v očiach, žijú svoj život ako malí bojovníci.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu