Bola to POHODA!

aaaa

Osemnásty ročník najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku – Bažant Pohoda 2014 je za nami. Každý návštevník si na festivale našiel svoje obľúbené miesto. Niekto sa ani len nepohol zo sektoru občerstvenia, iní priaznivci sa pravidelne potulovali v blízkosti hudobných stageov, iní sa najčastejšie zdržiavali v kreatívnej zóne. Ani my sme neboli len tak niekde zašití. Celé dianie sme sledovali z nášho stánku v sektore neziskových organizácií, kde sme mali v skutku strategické miesto. Výhľad sme totiž mali na povestné „Toi-Toiky“, kam chodil jednoducho každý. Ľahko sme tak pozorovali, kto je v akej nálade, kto čo zaujímavé zažil, kto sa kam chystá a prečo. Množstvo z týchto informácií sme sa navyše dozvedeli priamo v našom stánku, kde sme sa s „Pohoďákmi“ rozprávali, smiali, hrali. Aj vďaka tomu vznikla naša vlastná Pohoda, poskladaná z vlastných postrehov a pocitov.

Čiže POHODA:

P – priatelia. Kto tento festival navštívil, vie, o čom hovoríme. Priateľská atmosféra je jednoducho všade. Chvíľami máte pocit, že sa každý pozná s každým, nechýba ochota pomôcť, či poradiť. Všade sa vytvorila priateľská rodinná atmosféra a my sa tešíme, že sme do nej taktiež zapadli.

O – organizácia. Klobúk dole pred organizátormi. Sám Michal Kaščák povedal po koncerte Jany Kirschner, že organizačný tím tvorí aj s dobrovoľníkmi viac ako 3000 ľudí. A bolo to skutočne vidieť. Kdekoľvek ste sa pohli, všade bol niekto, kto vám poradil, nasmeroval, zodpovedal otázky, prípadne ak ste to prehnali s alkoholom – ochotne vyviedol.

H – hlavolamy. Hlavný ťahák nášho stánku. Neverili by ste, koľko hrania-chtivých ľudí sa nájde na Pohode. Naše hlavolamy mali mimochodom azda väčší úspech u dospelých, než u detí. Aj vďaka týmto malým krabičkám sa množstvo ľudí dozvedelo čosi nové o ĽudiaĽuďom.sk, o našich dobrovoľníckych projektoch, ako fungujeme a čo v budúcnosti plánujeme.

O – otázky. Počas každej návštevy nášho stánku ich padlo hneď niekoľko. Spoločne sme sa tak rozprávali o všetkých formách pomoci, ktoré portál ĽudiaĽuďom.sk poskytuje. Boli sme prekvapení, koľko ľudí má vo svojom okolí niekoho, kto potrebuje finančnú pomoc, či už zo zdravotných dôvodov alebo kvôli ťažkej životnej situácii. Okamžite ich zaujala možnosť vytvoriť v prospech núdznych výzvu so žiadosťou o pomoc, prostredníctvom ktorej by sa mohla ich finančná situácia zlepšiť.

D – darcovia. Tých bolo na festivale neúrekom, teda najmä tých potenciálnych. Každý si v našom infostánku našiel niečo, čo ho na tom, stať sa darcom, zaujalo. Niekoho zaujalo to, že 100% z darovanej sumy ide v prospech konkrétnej výzvy, iní videli pozitívum v možnosti využitia funkcií našej mobilnej aplikácie a niekto si len ticho prelistoval naše Menu darcu, vypýtal si na nás kontakt a šiel ďalej.

A – aukcie. Benefičné elektronické aukcie sme na Pohode taktiež často krát spomínali. Po tom, ako sme vysvetlili prítomným systém ich fungovania, sme uviedli aj názorný príklad. Na Pohode totiž okrem iných vystúpili aj kapely Korben Dallas, Walter Schnitzelsson a speváčky Janka Kirschner a Katarzia. A práve CD-čká týchto štyroch interpretov je momentálne možné vydražiť si v našich e-aukciách. To mnohých ľudí okamžite zaujalo, stiahli si našu appku a už to išlo…

Všetko to napokon dopadlo V POHODE!

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu