Byť v Tíme Odvahy chce ozaj odvahu

tim1

Na každom rohu po vás dnes chcú peniaze. Takáto zbierka, onaká zbierka, rôzne nadácie, ľudia v núdzi – všetci potrebujú pomôcť. Rada prispejem, keď môžem, ale zaradiť sa medzi tých s natrčenou rukou? Nikdy! To bolo prvé, čo ma napadlo, keď som si prečítala o Nadácii Bátor Tábor a jej Tíme odvahy.

Myšlienka pekná, za morom bežná súčasť bežeckých podujatí. Bežať za niekoho, za niečo a popri behu zbierať peniaze na dobrú vec. V prípade Tímu odvahy na medzinárodný tábor plný zážitkov pre deti s onkologickým ochorením. Aby si mohli užiť leto plné hier a zábavy – teda to, o čo ich okradla choroba a čo si ich rodičia nemôžu dovoliť zaplatiť.

Nedokázala som si predstaviť, že by som mala svojich známych, priateľov, rodinu či kolegov otravovať s prosbou, aby poslali nejakej nadácii peniaze. Dokonca ešte s maďarským názvom… Ale potom sa mi to akosi rozležalo v hlave. Mať zdravé dieťa je dar z nebies, zázrak. Ja mám takéto zázraky doma štyri, nepatrilo by sa za ne poďakovať aj takým spôsobom, že skúsim pomôcť deťom, ktoré toľko šťastia v živote nemali?

Otrávim? Neotrávim?

Nabrala som teda odvahu stať sa členom Tímu odvahy. Pred polmaratónom v Košiciach som si urobila zoznam všetkých blízkych ľudí, s ktorými mám výborný vzťah a ktorým by „strata“ nejakého toho eura príliš nenabúrala rodinný rozpočet.

Každému jednému z nich som napísala osobný mejl, prípadne aj zatelefonovala, aby som čo najpresnejšie vysvetlila, o čo ho prosím, pre koho to je a prečo to robím. Mala som veľké obavy, ako to príjmu – či ich tým neurazím alebo nenahnevám, či to nebudú brať ako nátlak.

Ale keď mi začali postupne chodiť odpovede a na stránke Tímu odvahy pribúdať peniaze, moje obavy sa rozplynuli. Moji blízki ma nesklamali – “adoptovali” si moje polmaratónske kilometre a spolu prispeli sumou 860 eur. Čo je o 310 eur viac, ako bol môj stanovený cieľ!

Ešte mi aj poďakovali

A viete čo ma šokovalo najviac? Že mi viacerí z nich ešte aj poďakovali, vraj som im dala príležitosť urobiť zmysluplný dobrý skutok. Lebo v tej záplave finančných zbierok sa trochu stratili a pochybovali o nich. Mne uverili. Bola som teda šťastná hneď dvakrát – že sme chorým deťom pomohli k zážitkom, na aké nikdy nezabudnú a že mi moji priatelia dôverujú. Veľmi im za to ďakujem, je to skvelý pocit…

Skúste tiež pomôcť chorým deťom, nech si užijú svoj Tábor odvahy a aspoň na chvíľu zabudnú na svoje trápenie. Môj profil a zoznam všetkých príspevkov, ktoré sa mi podarilo vyzbierať, nájdete tu. A viac sa o Tábore odvahy dozviete tu.

Slávka Lorencová, členka Tímu Odvahy

Slávka

tim1

Ostatní členovia Tímu odvahy na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach 2016

 

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu