Celé je to podvod

anon

Napísať na susedov plot, že jeho majiteľ je galgan (kradoš, chumaj, lapikurkár či iný pekný prívlastok), to chce odvahu. Môže vás ktokoľvek zbadať. Pán farár, klebetná Zuza z domu oproti a nedajbože i sám sused, s ktorým si neradno začínať. Má maturitu a ramená ako Rambo.

Byť frajerom na webe, to už je iná kvalita. Zaleziete do izbietky ku kompjútru, pár minút čumíte na vyblednutý plagát nad posteľou a hneváte sa na toho, kto vám vyfúkol prezývku Darth Vader. Zdá sa, že vymyslieť si novú virtuálnu identitu bude zložité.

Vašu kreatívnu činnosť sa síce snažia narušiť rodinní príslušníci, ale niekoľkými mrzkými slovami ich ženiete kade ľahšie. Potom to začne! Doslova explózia šťavnatých viet. Hviezdoslav s Kukučínom by len očami gúľali a v hanbe ušli za pec.

Cítite ako váš mozog pracuje na plné obrátky. Ruky sa ledva stíhajú riadiť elektrickými impulzmi, ktoré vysiela hlava. Premiér je osol, minister kretén, Američanov treba zrušiť! Je to taký malý orgazmus, nadať mocným tohto sveta.

Celé je to podvod. Určite sa chcú nabaliť – poviete si, keď zbadáte článok o charite a hneď to aj napíšete do komentárov. Nepotrebujete viac informácií, veď keď niekto vyhlási zbierku, určite je podvodník (galgan, kradoš, chumaj, lapikurkár).

Ak by to aj pravda nebola, veď to ste predsa nepísali vy, ale nejaký TvrdyXlapik1974. Webová anonymita je taká sladká. Konečne môžete povedať naplno, čo si myslíte. A každý si to môže prečítať.

***

Kadečo sme si prečítali na webe aj o projekte ĽudiaĽuďom.sk alebo o našej novej súťaži, ktorá má trochu provokatívny nádych, lebo v nej chceme odmeniť jedného z darcov. Zamrzí nás to všetkých, ktorí sa snažíme každý deň vylepšovať náš projekt a udržať ho pri živote tak, aby na rozdiel od iných bol pre všetkých bez poplatkov. Aby sme dokázali dary v plnej výške odovzdať príjemcom. Aby sme ukázali, že aj darcovstvo a charita môžu byť robené veľmi transparentne a adresne. Paradoxne je to vďaka internetu, z ktorého na nás na druhej strane útočia.

Mám preto jeden návrh pre všetkých, ktorí pochybujú o efektivite a poctivosti portálu ĽudiaĽuďom.sk – darujte cez náš portál jediné euro. Nie je to veľká suma na to, aby ste dokázali svoju pravdu a aby ste mohli pokojne vypisovať kam len chcete, aj na susedov plot, akí sme galgani (kradoši, chumaji, lapikurkári).

Viem ale úplne presne, čo sa stane. Ak akceptujete moju výzvu, uvidíte, že darca má dokonalý prehľad o svojom dare. Že presne vie, kedy ho príjemca dostal a dokonca si to u neho môže skontrolovať.  Verím, že sa nájde 2000 takýchto hrdinov, ktorí sa rozhodnú namiesto okiadzania pod rúškom anonymity vyskúšať čosi, čo sa im javí ako podvod.

Milí Darth Vaderovi, TvrdiXlapici a iné nicky, ak vás bude 2000 a všetci to euro dáte malej Katke, ktorej výzvu nájdete pod týmto blogom, zaplatíte liečbu, na ktorú jej rodičia nemajú. Jedno euro vás nezabije a ak to urobíte, sľubujem, že každému z vás sa osobne poďakujem, ak na seba necháte kontakt. Určite sa pridajú aj Takácsovci a pošlú aj fotky z rehabilitačného pobytu svojej dcéry. Neveríte?


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 42

Prosím pomožte Katke aby mohla žiť plnohodnotný život

Náš Anjelik Katka si zaslúži žiť krajší a plnohodnotný život aby sa mohla hrať a smiať bez zábran ako iné detičky

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu