Charitatívna zbierka MPC a ĽudiaĽuďom.sk pomohla 41 školákom

Skolska_aktovka_mpc_foto3

Do školy už sú nachystaní. V rámci druhého ročníka charitatívnej zbierky Metodicko-pedagogické centrum podporilo školskými pomôckami viac ako 40 školopovinných detí. Väčšina pochádza z viacpočetných rodín. Zbierku organizuje MPC už druhý rok a plánuje z nej urobiť tradíciu.

Počas letných prázdnin sa v regionálnych pracoviskách MPC aktívne pripravovali na začiatok školského roka. Všetci, ktorí mohli, sa totiž zapojili do charitatívnej zbierky Školská aktovka. Pracovníci mohli darovať ešte zachovalé pomôcky, ktoré nie sú opotrebované alebo zakúpiť, čo by podľa nich potreboval žiak základnej či strednej školy. Okrem 13 školských tašiek pracovníci vyzbierali i zošity, perá, rysovacie pomôcky, potreby na výtvarnú výchovu či iné vzdelávacie pomôcky. Aj počas druhého ročníka MPC spolupracovalo s organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., ktorá bola garantom pre výber detí z celého Slovenska.

Skolska_aktovka_mpc_foto1

„Teší nás, že v druhom ročníku sme mohli podporiť ešte viac detí ako v minulom roku. Sme radi, že akcia opäť vyvolala pochopenie i medzi zamestnancami ďalších organizácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky,“ povedala Danka Kapucianová, generálna riaditeľka Metodicko-pedagogického centra. Do akcie sa okrem MPC zapojila aj Výskumná agentúra a Centrum vedecko-technických informácií Slovenskej republiky. „Naším cieľom je, aby sa z našej zbierky stala tradícia a aby zamestnanci ako MPC tak i ministerstva mysleli počas prázdninových mesiacov aj na tých, ktorí potrebujú pomoc v súvislosti s náročným štartom nového školského roka,“ dodala Kapucianová.

Druhý ročník charitatívnej zbierky Školská aktovka trval do polovice augusta. Výsledok zbierky organizácia odovzdáva počas uplynulých dvoch týždňov. Do začiatku školského roka sa budú zo školských pomôcok tešiť v 23 rodinách z celého Slovenska. Tak, ako minulý rok, Metodicko-pedagogické centrum odovzdá zvyšné pomôcky vybraným centrám voľného času.

Charitatívna zbierka Školská aktovka i tento rok prebieha v spolupráci s neziskovou organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. “Organizácia ako garant vybrala a odporučila rodiny v hmotnej núdzi, ktoré budú obdarované školskými pomôckami. Všetky zapojené rodiny majú na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrované výzvy na finančnú pomoc,” povedala PR manažérka portálu Natália Báreková. Prostredníctvom darcovského portálu pomohli darcovia rodinám v núdzi sumou vyššou ako 2 160 000 eur. V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných 560 žiadostí o pomoc.  V prvom ročníku podporila akcia 29 detí z celého Slovenska.

Skolska_aktovka_mpc_foto6 Skolska_aktovka_mpc_foto5 Skolska_aktovka_mpc_foto4

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu