Chceme váš čas

LudiaLudom.sk

Vychádzate zo supermarketu, tlačíte plný vozík veľkonočného proviantu a zrazu k vám ktosi priskakuje. V prvej chvíli sa možno aj vyľakáte, napokon ale s hlavou plnou sviatočného zhonu prenecháte žobrákovi mincu z vozíka.

Podobná situácia: Kráčate po chodníku a žena so zúboženým výrazom tváre vám nastrčí ruku. V tej druhej drží malé dieťa. Zasoplené, s vypľaštenými očami sa na vás uprene díva, kým vy len nemo sledujete, ako vaša ruka už mimovoľne otvára peňaženku a podáva im pár drobných.

Ani v jednom prípade ste nezaváhali, nepremýšľali o tom, komu vlastne dávate svoje peniaze, či si ich zaslúži a ako s nimi naloží. Nielen Košičania poznajú legendu o žobrákovi, ktorý si za milodary postavil jeden z najhonosnejších domov na tamojšej Hlavnej ulici a s týmto „remeslom“ neprestal ani potom. Na pripomienku ostatným má na priečelí toho domu sochu s natiahnutou rukou.

Dnes, keď sa stále viac z nášho každodenného života presúva na internet, sa naň dostala i charita a snaha pomôcť blížnemu. Aj keď mnohí tvrdia, že web naše medziľudské vzťahy odľudšťuje a „zľadšťuje“, pravdou je, že o mnohých našich známych a ľuďoch z okolia vieme omnoho viac, než sme vedeli predtým a to vďaka e-mailom či sociálnym sieťam. Tí, ktorí chcú skutočne pomáhať, majú možnosť dozvedieť sa viac aj o núdznych, ktorým prispievajú na zmiernenie nepriazne ich osudu.

Portály ako ĽudiaĽuďom.sk ponúkajú možnosť pomáhať a podať pomocnú ruku konkrétnym osobám. Nie sú to žobráci spred supermarketov, anonymné tváre skryté za natiahnutými rukami, mrmlajúci citoví vydierači z ulice.

Na ĽudiaĽuďom.sk nájdete množstvo príbehov s fotografiami aj kontaktnými údajmi reálnych ľudí. Môžete im poslať e-mail alebo im zatelefonovať a opýtať sa ich na detaily. Vašu pomoc dostávajú celú priamo oni. Na našom portále nájdete aj odporúčania overovateľov, ktorými sú často starostovia obcí, kde príjemcovia pomoci žijú, alebo odborníci, sociálni pracovníci, ktorí ich poznajú. Môžete dať aj na ich slovo.

Je jedno, či venujete jediné euro alebo trebárs stovku, vždy viete komu presne ide, aký je jeho príbeh a on zas presne vie, že je povinný vám kedykoľvek na požiadanie zložiť účty a zdokladovať, ako vaše peniaze použil.

Znie to dobre, že? Má to ale háčik – my totiž potrebujeme aj váš čas!

Nechať drobné z vozíka žobrákovi, na to stačí sekunda na premyslenie. Ale ak chcete nájsť toho, kto si skutočne zaslúži váš príspevok na ĽudiaĽuďom.sk, musíte si nájsť čas, aby ste si prečítali jeho príbeh. Alebo aj príbehy viacerých ľudí či organizácií a vybrali si medzi nimi.

Čas je vzácny, ale úprimne, mrháme ním často aj na úplné zbytočnosti. Skúste si z neho trochu ukrojiť e venujte ho tým, ktorí potrebujú pomoc. Ak si prečítate výzvy na ĽudiaĽuďom.sk, začnete si svoj život možno vážiť omnoho viac a ak niekomu navyše pomôžete, určite vám to zlepší deň i náladu. A verte, nielen vám.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 4

Verejná zbierka na obnovu hradu Krásna Hôrka

Karpatská nadácia v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska vyhlásila verejnú zbierku na obnovu hradu Krásna Hôrka. Zbierku môžete podporiť - ON-LINE DAROM V SUME PODĽA VLASTNÉHO UVÁŽENIA NA PORTÁLI ĽUDIAĽUĎOM.SK - DAROM V ĽUBOVOĽNEJ VÝŠKE NA ÚČET 292 487 2414/ 1100 - SMS SPRÁVOU NA ČÍSLO 877 S TEXTOM DMS KRASNAHORKA V HODNOTE 1 EURO Ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu