Chcete mať veľa detí? Povieme vám s kým

Zdroj: freedigitalphotos.net

Takmer každé dievča  odmalička sníva o tom, ako si v dospelosti nájde milujúceho manžela, s ktorým bude mať  kopu detí. Možno sa aj vy s blížiacim sa Valentínom zamýšľate nad tým, či bude váš súčasný partner aj dobrým otcom.  Ak túžite po veľkej rodine, tak vedzte, že tendenciu mať 3 a viac detí majú skôr vysokoškolsky vzdelaní muži. Ak sa nechcete po pôrode hneď náhliť nazad do práce, tak najlepšie vás zabezpečí pracovník IT či stavbár. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v januári tohto roka realizoval  portál www.Rodinka.sk. Prieskumu sa zúčastnilo 1731 matiek.

V prieskume opýtané mamičky uviedli, že najperspektívnejším povolaním ich partnerov počas rodičovskej dovolenky je pracovník v IT oblasti. Zabezpečiť svoju rodinu počas „materskej“ dokázali aj stavbári, pracovníci vo výrobe, pracovníci v automobilovom priemysle, remeselníci, zamestnanci v štátnej správe, dopravcovia a marketéri.

Zaujímavosťou je  tiež rebríček povolaní partnerov, pri ktorých rodiny pociťovali počas materskej finančnú núdzu. Najrizikovejším povolaním podľa opýtaných je pracovník vo výrobe, nasledovaný remeselníkom, stavbárom, dopravcom, bezpečnostným pracovníkom, zamestnancom v automobilovom priemysle, zamestnancom štátnej správy a pracovníkom v službách. Tieto štatistiky sa prekvapivo prekrývajú s predošlým rebríčkom.  Avšak vysvetlením môže byť fakt, že samotné zamestnanie v perspektívnom odbore vám nemusí nevyhnutne  zabezpečiť požadujúci príjem. Dôležitá je predovšetkým usilovnosť každého jednotlivca.

Preferovaný počet detí má súvislosť s dosiahnutým vzdelaním partnera. Muži suverénne preferujú dvoch  potomkov, keď sa k tomuto názoru prikláňa takmer 63 % z nich.  Táto štatistika je rozložená rovnomerne bez ohľadu na dosiahnuté vzdelanie. Muži sú taktiež rovnomerne rozložení medzi tých, ktorí chcú mať jedno dieťa, či tri deti. Tendenciu mať tri a viac detí majú skôr vysokoškolsky vzdelaní ľudia.

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu