Človek musí prijať, čo mu je dané a vidieť na tom hlavne pozitíva

5509 - Šebová

To sú slová 36-ročnej Evy Šebovej, ktorá sa narodila v siedmom mesiaci tehotenstva a od narodenia má mozgovú obrnu. Osudu sa však nepoddala a nad tým, že nemôže behať ako ostatní, nelamentovala.

“Vďaka svojmu hendikepu som sa v živote naučila zdolávať prekážky s pokorou a vážiť si aj maličkosti,” odkrýva svoj postoj k životu Eva.

“Snažím sa isť za svojimi snami. Mám úžasnú rodinu, ktorá ma vždy podporovala a nikdy nedala pocítiť, že som “iná”.  Tiež som stretla veľa úžasných ľudí, aj svojho partnera, ktorí mi ukázali, že vždy je dôvod na úsmev. Keď sa človek nevzdáva a neľutuje, všetko sa dá zdolať – aj pri chôdzi s barlami či sedení na invalidnom vozíčku. Svoj život sa snažím žiť s láskou a úsmevom, napriek tomu, že nie je jednoduchý. Brať ho podľa svojich možností celkom normálne ako zdraví ľudia,” dodáva.

Silné slová tejto mladej ženy môžu byť bezpochyby inšpiráciou (nielen) pre ľudí s postihnutím.

5509 - Šebová

Eva má 3-ročnú dcérku, ktorá je jej životnou výhrou a darom, ako ju sama opisuje. Rada s ňou chodí na prechádzky do prírody, na výlety. Dcérka sa veľmi rada bicykluje. Aby Eva stíhala jej tempu, potrebovala by elektrický skúter, nakoľko ona sama sa vie pohybovať iba pomocou barlí alebo na invalidnom vozíku. “Nechcem sedieť doma len preto, že moje nohy za ňou nestíhajú. Tá radosť v detských očkách bude nezaplatiteľná,” teší sa Eva. Kúpa elektrického skútra nie je lacnou záležitosťou a Eviným jediným príjmom je jej invalidný dôchodok. Poisťovňa ani Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny SR túto pomôcku nepreplácajú. Pomôcť Evke držať tempo s milovanou dcérkou môžete prostredníctvom podpory jej výzvy na našom portáli.

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Prosba o finančnú pomoc na kúpu elektrického skútra pre telesne postihnutých

Milí darcovia a ľudia s dobrým srdcom, touto cestou prosim o finančnú pomoc na kúpu elektrického skútra pre zdravotne posihnutých.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu