Čo ďalej s témou rezbára Majstra Pavla ?

Dokumentárny film s názvom Po stopách Majstra Pavla, ktorý vzniká pri príležitosti 500. výročia inštalácie oltára Majstra Pavla v Levoči sa nachádza v ďalšej fáze. Samotná výroba v teréne však nepokračuje. Zápasíme s nedostatkom financií.

Projekt mapuje 21 miest a obcí na Slovensku, v ktorých sa nachádza fragment, alebo nejaký artefakt z dielne Majstra Pavla. „Úzky štáb ľudí urobil obhliadky jednotlivých diel. Máme napísaný literárny scenár, ktorého autorom je Alois Ditrich .

500 oz sa uchádza už štyri roky o rôzne dotácie , napríklad aj  v Audiovizuálnom fonde v máji tohto roku, kde sme neboli podporení pre nedostatok financií. Projekt však získal veľmi dobré hodnotenie a o jeho podporu sa budeme uchádzať vo výzve v roku 2017. 500 oz podalo žiadosť v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja Program Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 -2020. Financie na projekt dnes začíname zbierať  aj prostredníctvom crowdfundingovej stránky www.startlab.sk. Veríme, že milovníci kultúry, umenia, zvlášť gotiky, nám pomôžete vo financovaní projektu.

Napriek tomu, že rezbár Majster Pavol bol v roku 1999 vyhlásený za osobnosť milénia, jeho diela ostávajú schované, čo je proti jeho poslednej vôli. Aj vďaka tomuto filmu ich môžeme takpovediac ukázať svetu.

Navyše, Nadácia SPP nám každé Vaše darované euro zdvojnásobí, staňte sa našim DONOROM pre tento skvelý projekt.

Vašu podporu môžete zrealizovať prostredníctvom portálu STARTLAB.SK , alebo prostredníctvom nášho webu:

https://www.startlab.sk/projekty/93-po-stopach-majstra-pavla    – za podporu si môžete vybrať darček, ktorý Vám pripomenie, že ste našim DONOROM, minimálna suma je 5,00EUR

http://www.500oz.sk/darujte/  – na stránkach násšho združenia, minimálna suma je 1,00EURO

V mene občianskeho združenia 500 ĎAKUJEME.

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu