Cvičenie v tehotenstve pomáha žene pripraviť sa na pôrod

logo

Starostlivosť o zdravie by mala byť vždy na prvom mieste, nehovoriac o období, keď žena očakáva bábätko. Určite je však dôležité cvičiť správne, ideálne so skúseným fyzioterapeutom. Opýtali sme sa pani Lenky Balyšinovej, ako to vyzerá v jej štúdiu, a prečo sa zameriava práve na tehotné dámy a tému materstva.

Do e-aukcií na portáli Ľudiaľuďom.sk ste sa rozhodli venovať permanentku cvičení pre tehotné dámy. Akým spôsobom takéto cvičenia prebiehajú a kto ich vedie?

Cvičenia pre tehotné prebiehajú v príjemnej atmosfére v malom kruhu cvičiacich. Žien je v skupinke maximálne 5 a tým že chodia pravidelne, sa poznajú a vymieňajú si navzájom skúsenosti  a tipy na všetko, čo s tehotenstvom súvisí. Cvičenia vedie skúsená fyzioterapeutka, cvičí sa väčšinou na fitloptách, karimatkách, využívajú sa rôzne náčinia ako malé činky, overbally, therabandy,… Na záver cvičení je vždy strečing a následne dýchacie cvičenia alebo relaxácia.

Sú cvičenia vo Vašom štúdiu niečím odlišné od iných salónov? Čo sa snažíte Vašim zákazníčkam odovzdať?

V našom štúdiu dbáme nielen na príjemné a útulné prostredie, ale hlavne na to, aby cvičenia  prebiehali v priateľskej atmosfére, ktoré prispôsobujeme aktuálnym potrebám tehuliek. Okrem toho dámy dostávajú odpovede aj na zvedavé otázky týkajúce sa tehotenstva. Zákazníčkam sa snažíme odovzdať  vedomosti, skúsenosti, dobrú náladu a pripraviť ich čo najlepšie na pôrod.

Prečo ste začali ponúkať podobné kurzy? Sú naozaj prospešné?

Tehotenstvo je pre ženu jedno z najkrajších období v živote, je to zároveň obdobie charakterizované veľkými telesnými a fyziologickými zmenami. Ženy chcú aj v tomto období  pokračovať v pohybových aktivitách a nie všetky aktivity, ktorým sa venovali pred otehotnením, sú vhodné aj počas tehotenstva. To je dôvod, prečo v našom salóne ponúkame Cvičenia v tehotenstve.

Či je cvičenie prospešné? Určite áno. Žena sa cíti lepšie, udržiava sa podľa možností v kondícií, cvičenie pomáha predísť alebo zmierniť  niektoré problémy súvisiace s tehotenstvom, a tak isto ako pri každom inom cvičení dokáže tehotná žena „vypnúť“ a nabrať energiu.

Ponúkate aj iné služby tehotným dámam?

V našom štúdiu ponúkame aj masáže pre tehotné a podľa potreby organizujeme v spolupráci s certifikovanou dulou prednášky o pôrode a dojčení. Dámy môžu využiť aj služby nechtovej dizajnérky a pedikérky.

Ako dlho už existuje Vaše štúdio? Čo Vás motivovalo otvoriť ho?

Štúdio sme otvorili na začiatku roku 2010, a dodnes  sa z toho tešíme. Odcvičilo u nás množstvo tehotných dám, niektoré pokračovali alebo pokračujú dodnes na iných cvičeniach a niektoré sa vrátili a cvičia u nás aj počas ďalšieho tehotenstva.

Motiváciou bolo pre mňa robiť prácu, ktorá ma baví, napĺňa a zároveň môžem pomôcť  druhým či už v prevencií alebo pri riešení zdravotných problémov.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je o pomáhaní. Aký je Váš postoj k pomáhaniu?

Vo svete je veľa ľudí, ktorí potrebujú pomoc a nikdy nevieme, kedy pomoc budeme potrebovať my, takže keď sa dá, radi pomôžeme.

Zapojením sa do benefičnej e-aukcie s názvom Cvičenie pre tehotné v štúdiu Michelle v Bratislave, môžete pomôcť Dominikovi vyzbierať peniaze na rehabilitačnú liečbu.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 6

Dominikove neposlušne nôžky - rehabilitácie v Adeli

Ahoj, volám sa Dominik mám šesť a pol roka, narodil som sa v 31 týždni s Detskou mozgovou obrnou. Pre toto ochoreniu neviem chodiť a musím veľa cvičiť, aby som sa mohol postaviť na nôžky, ktoré ma nechcú poslúchať. V tomto veľkom boji s neposlušnými nôžkami mi veľmi pomáhajú rehabilitácie v Adeli centre v Piešťanoch. Je to veľmi drahé liečenie, ktoré stojí 3070 eur.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu