Cyklisti prostredníctvom Continentalu pomohli Radomírovi splniť sen

Conti_bicykluj pre charitu (7)

Bratislava, 24. jún 2019 – „Bicykluj pre charitu“ sa stalo heslom nedávneho cykloeventu, ktorý sa uskutočnil na Bielom Kríži v Bratislave. Nič netušiaci cyklisti prostredníctvom Continentalu pomohli Radomírovi ku kúpe nového handbiku. Celkovo sa podarilo vyzbierať sumu 1902 eur.

Nešlo o žiadne cyklistické preteky. Práve naopak, nikto nič netušil, nesúťažil a aj tak sa všetkým, ktorí bicyklovali, podarilo istým spôsobom vyhrať. Celá akcia bola príjemným prekvapením pre všetkConti_bicykluj pre charitu (3)ých náhodných cyklistov. Continental vybudoval na Bielom Kríži 100-metrový úsek, ktorý pripomínal cieľovú rovinku ako na pretekoch Tour de France. Za každého cyklistu, ktorý prešiel spomínaným úsekom, Continental prispel dve eurá do zbierky. Continental sa totiž v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk rozhodol pomôcť a splniť sen nádejnému paralympionikovi Radomírovi Pacákovi.

Počas celej akcie prešlo cieľom až 951 cyklistov, čím sa podarilo vyzbierať 1902 eur. Táto suma pokryje celú potrebnú čiastku, aby si Radomír mohol zadovážiť nový handbike. „Sme nesmierne radi, že takýmto spôsobom pomôžeme bojovníkovi, akým je Radomír. Vždy nás teší, keď môžeme podať pomocnú ruku ľuďom, ktorí ju naozaj potrebujú. V tomto prípade to bolo ešte o to lepšie, že si ľudia mohli zašportovať a zároveň prispieť na dobrú vec, uviedol Juraj Ižvolt, riaditeľ Divízie marketing Continental Barum s.r.o.

Keď mal Radomír rok, ošetrujúci neurológ rodičom oznámil, že nikdy nebude chodiť. Aj napriek nepriazni osudu sa Radomír nikdy nevzdal. Vďaka fyzioterapii, kúpeľným liečbam a najmä jeho motivácii k športu vie prejsť kratšie vzdialenosti pomocou barlí. V roku 2018 si Radomír vybojoval 8. miesto na Majstrovstvách Európy v Conti_bicykluj pre charitu (9)para plávaní. Jeho láska k športu ho motivuje k neustálemu pohybu. Okrem závodného plávania a lyžovania na bi-ski Radomír svoje nohy posilňuje cvičením na rotopede a vo fitness centre.

Športovať na handbiku a rozšíriť tak svoje pohybové obzory a méty je mojím dávnejším snom. Okrem plnenia jedného sna mi čiastočne Continental pomohol plniť aj ten ďalší, pomocou handbiku môžem začať trénovať na paralympiádu v Tokiu, za čo som veľmi vďačný,” prezradil Radomír, ktorý sa eventu osobne zúčastnil.

 


Continental podporuje výzvy

Image 100

Zbierka na handbike pre Radomíra

S prosbou o pomoc splniť sen sa obraciam na všetkých ľudí s veľkým srdcom.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu