Daruj rozprávku na Vianoce

rozpravka 2

Vianoce a rozprávky patria neodmysliteľne k sebe. Pod stromčekom na deti čakajú často knihy s tými najkrajšími príbehmi, aby si ich mohli počas sviatkov čítať spolu s rodičmi. Sú to rozprávky, ktoré priťahujú celé rodiny zasadnúť si spolu pred televízor.

Nie všetky deti však čakajú rozprávkové Vianoce. Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk sa rozhodol aj v čase sviatkov pokoja a radosti poukázať na príbehy chorých, postihnutých či chudobných detí. Oddnes vďaka ĽudiaĽuďom.sk môže ktokoľvek takýmto deťom darovať rozprávku a možno im tak dá omnoho viac.

“Na portáli už druhý rok funguje platforma blogov, prostredníctvom ktorej môžu autori jednotlivých príspevkov upozorniť na zaujímavé výzvy našich príjemcov. Pod každým textom jeho autor odporúča do pozornosti svojich čitateľov jednu či viacero žiadostí o podporu. A funguje to, až tretina čitateľov blogov klikne následne na darcovský portál. Dá sa preto povedať, že naši blogeri pomáhajú ľuďom v núdzi tým, že im svojimi zaujímavými a pútavými textami priťahujú nových potenciálnych darcov,” hovorí šéf projektu ĽudiaĽuďom.sk Roland Kyška.

Od 20. decembra pribudne na blog.ludialudom.sk nová kategória Rozprávky. Naplniť by ju mali krásne príbehy či básne od profesionálov, no najmä amatérov.

“Chceme osloviť každého nádejného autora. Mamičky či oteckov, ktorí každý večer pred spaním spolu so svojimi deťmi unikajú do sveta fantázie. Začínajúcich autorov i tých, ktorí už majú nejaké skúsenosti. Vítame ale aj každého, kto si spomenie na rozprávky, ktoré sám ako dieťa počúval. Nehľadíme na kvalitu, dôležité je, aby naše diela pomáhali,” hovorí manažérka nového projektu Daruj rozprávku na Vianoce Lucia Gregorová.

Cieľom týchto rozprávok je vo vianočnom čase ponúknuť malým i veľkým pekné čítanie a možno tiež pritiahnuť ich pozornosť na špuntov, ktorí potrebujú pomoc. Každú jednu rozprávku by totiž jej autor mal venovať niektorému z núdznych detí. Postup je úplne jednoduchý, stačí sa zaregistrovať na ĽudiaĽuďom.sk a príbeh nahrať. Vítané sú aj ilustrácie či tematické fotografie. Rozprávky môžu autori zaslať aj na adresu rozpravky@ludialudom.sk.

Patronát na projektom Daruj rozprávku na Vianoce prebrala dáma s detským a  rozprávkovým svetom nerozlučne spojená, moderátorka Patrícia Garajová – Jarjabková.

 

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu