Demokratická spoločnosť neakceptuje problémy

DSC_8646

Dnešná spoločnosť je „vraj“ založená na vláde ľudu. Ľudia majú účasť nielen na riadení politiky štátu, ale rozhodujú tiež o tom, čo podporiť, s akými hodnotami sa stotožniť či aké postoje zaujať. Stačí keď sa zhodne väčšina. Je preto zarážajúce, že súčasný trend nás núti popierať problémy. Tie celkom bežné, ktoré má každý človek. Ale aj závažnejšie ťažkosti, ktoré mu do života prinášajú rôzne náročné situácie. A tak sa všetci tvárime, že všetko je v poriadku. No skutočnosť dokazuje niečo iné.

Percentá ľudí trpiacich depresiou, pocitmi smútku či depresívnymi náladami neustále stúpajú. Riziko samovražedného konania medzi ľuďmi vzrastá. Narastá počet mladých, ktorí nevedia, čo chcú v živote robiť a na čo tu sú, čím sa dostávajú do stavov spojených s pocitmi nezmyselnosti vlastného života. A to už ani nehovoriac o tisíckach tých, ktorí sa cítia bezradne a nevedia sa dostať von z bludného kolotoča svojich problémov.

Spoločnosť neakceptuje problémy ľudí. Všetci musia byť fit, zdraví a dokonalí, keď chcú niečo znamenať. No, povedzme si to na rovinu. Všetci sme len ľudia a máme svoje chyby a problémy, za ktoré sa však hanbíme.

www.IPčko.sk je projekt, ktorým sme sa rozhodli reagovať na tento spoločenský fenomén. Sme skupina mladých, ktorí sa pohybujú v oblasti psychológie a sociálnej práce. Rozhodli sme sa, že už nechceme byť ako väčšina. Chceme prijímať a rešpektovať aj tých, ktorí sa práve „nemajú dobre“. Naše IP ako internetová poradňa, chce ukázať, že problémy je potrebné riešiť. A tak poskytujeme bezplatné online psychologické a sociálno-právne poradenstvo, odpovedáme na otázky, ale hlavne sme tu pre tých, ktorí hľadajú pomoc. Ozývajú sa nám predovšetkým mladí, ktorým prostredie internetu viac vyhovuje a radi uvítajú možnosť anonymne sa niekomu zdôveriť.

Za desať mesiacov svojej existencie naša poradňa pomohla už viac ako trom tisícom ľudí. Nedávno sme boli nominovaní na ocenenie MOST v kategórii Projekt roka, ktoré každoročne udeľuje Rada mládeže Slovenska za prínosnú prácu mladých dobrovoľníkov.

Aj takto sa dá zlepšovať svet, v ktorom žijeme. Viac spokojnejších a šťastnejších ľudí totiž znamená príjemnejšie prostredie, menej konfliktov v práci, škole a rodine a hlavne viac usmiatych tvárí okolo nás.

Ak je Vám náš projekt sympatický a chcete vyjadriť, že ani Vám nie sú ľudské problémy ľahostajné môžete hlasovať za projekt IPčko na stránkach denníka SME – http://www.sme.sk/c/6798507/hlasujte-za-najlepsi-projekt-most-kto-ziska-cenu-smesk.html

 

Ďakujeme.

 

 

 

 


Marek Madro podporuje výzvy

Image 24

ŽIJEME V MODERNEJ DOBE... MY MODERNIZUJEME AJ POMOC DRUHÝM

IPcko.sk je on-line centrum, poskytujúce poradenstvo priamo cez internet (prostredníctvom chatu) mladým ľuďom, ktorí sa nachádzajú v náročnej životnej situácii. Dajte nám možnosť, aby v tom neostali sami. Aj vďaka Vám, môžeme pomôcť tam, kde iní nemajú dosah.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu