Detský čin roka 2015: Žiaci si adoptovali chlapca z Ugandy

DCR_blog 5_pic_give n take

DCR_blog 5_pic_give n take

„Dáš a dostaneš.“

Spôsob, akým deti zo základnej školy v Kline pristúpili k pomoci ugandského rovesníka Kata ma priam nadchol. Je veľmi jednoduchý a zároveň neúmyselne prepracovaný. Po prvé, zakladá sa na predpoklade, že každý, obzvlášť deti, majú právo na vzdelanie. Bohužiaľ v rozvojových krajinách sa nachádza priveľa detí všade inde len nie v škole. Hlavným dôvodom je chudoba. Buď rodičia nemajú ani tak málo finančných prostriedkov ako je 8 dolárov na rok, alebo sú na tom ešte horšie, kde sú deti situáciou doma nútené ujať sa role chlebodarca rodiny. Vzdelanie je pri tom nesmierne dôležité. Má kapacitu pozdvihnúť krajinu z chudoby do bohatstva. Okrem toho však jednotlivcovi umožňuje stať sa silnou osobnosťou a vybrať si svoju vlastnú cestu životom. Tu prichádza vhod krátkodobá finančná pomoc od komunity v Kline. Aj keď nevyrieši systémový problém, robí život Kata a jeho rodiny o niečo viac znesiteľný na nejaký čas.

Po druhé, ľudia sú vo všeobecnosti ochotní pomáhať. Veľa z nich však nechce pomáhať odovzdaním obálky plnej peňazí nejakej organizácii, o ktorej ani veľa nevie, a presne netuší, kam táto obálka postupne poputuje. Preto je plán charitatívnej dražby priam ideálny. Čo sa týka prispievateľov, tí poznajú skupinu zainteresovaných, ktorí danú dobročinnú aktivitu sprostredkúvajú, a veria im, že majú len tie najlepšie úmysly. Okrem dobrého pocitu, že pomohli deťom v núdzi, si ešte odnášajú hmotnú pamiatku na individuálne emócie. Pokiaľ ide o umelcov respektíve zapojené deti, tie robia niečo čo ich veľmi baví a napĺňa, a navyše to robia aj pre konkrétny účel, ktorý ich môže hriať pri srdci. Okrem toho, že zmysluplne pomáhajú rovesníkom, ktorí sa len narodili v inej krajine ako oni, je ich činnosť ocenená kúpou a vystavením trofejovým spôsobom.

Prepájanie rôznych pozitívnych predpokladov, činností a pocitov vždy môže vyústiť len v niečo pozitívne. Dobrý nápad treba dotiahnuť do víťazného konca. Ak sa skĺbia pozitívne nápady s pozitívnou realizáciou, budeme svedkami oveľa viac podobných iniciatív ako z Klinskej základnej školy, a svet bude bohatší o spokojných dobrovoľníkov aj darcov.

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu