Diana: jej skutočný život, jej naozajstná láska, jej pravdivý príbeh

IMG_6061.CR2

Princezná Diana milovala deti a zasvätila im veľkú časť svojho života. Nielen tým svojim, ale predovšetkým deťom opusteným či chorým. Pri príležitosti uvedenia filmu Diana do slovenských kín sa distribučná spoločnosť Bonton Film v spolupráci s portálom ĽudiaĽuďom.sk rozhodla upozorniť na potrebu pomáhať deťom – tentokrát predčasne narodeným a podporiť OZ Malíček v jeho aktivitách.

OZ Malíček je mladé združenie. Túto jar totiž oslávilo iba svoje druhé narodeniny. Venuje sa však téme, ktorá je trochu pozabudnutá, a síce veľmi dôležitá – predčasne narodeným deťom. Pôsobí ako platforma umožňujúca zdieľať skúsenosti, najnovšie odborné poznatky a informácie. Organizuje stretnutia rodičov, širokej verejnosti a odborníkov. Sprostredkúva kontakty na odborníkov a inštitúcie pôsobiace v oblasti starostlivosti o predčasne narodené deti.

Zapojením sa do e-aukcie “Pozvánka na premiéru filmu Diana” podporíte OZ Malíček aj Vy. Premiéra sa uskutoční v bratislavskej Eurovei, 17.9.2013 o 19tej hodine. Vyvolávacia cena e-aukcie je symbolické dve eurá, s Vašou pomocou sa však môže vyšplhať oveľa vyššie. Druhou e-aukciu je „Toaletná voda Forever Orchid“ od spoločnosti Mary Kay, ktorá je podobne ako portál ĽudiaĽuďom.sk mediálnym partnerom filmu Diana.

Na nasledujúcich riadkoch Vám prinášame bližšie informácie o filme a pripomenieme si výnimočnú osobnosť princeznej Diany.

Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, keď opustila kráľovskú rodinu a stiesňujúci život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a milostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením. Rovnako ako vynachádzavé triky a prevleky, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzkach so svojím partnerom mimo dosah dotieravých fotografov a ochranky.

V hlavných úlohách sa predstavia Naomi Watts, nominovaná na Oscara za filmy 21 Gramov a Nič nás nerozdelí a Naveen Andrews, známy z multioscarového Anglického pacienta a seriálu Stratení.

Princezná Diana bola jednou z najsledovanejších a zároveň najpopulárnejších osobností svojej doby. Vďaka srdečnému vystupovaniu a neúnavnej osobnej práci pre charitu získala označenie „princezná ľudských sŕdc“, jej pohreb po náhlej a tragickej smrti sledovalo dva a pol miliardy ľudí na celom svete.

Jadrom filmu je však život, sústredí sa na Dianu ako takú, na radosť a energiu, ktorú získala v posledných dvoch rokoch a na to, kým sa v týchto rokoch stala. V príbehu, ktorý ukazuje známu princeznú aj ako ženu mimo všadeprítomných kamier, je potom ešte jeden ďalší. Silný milostný a dlho utajený príbeh medzi Dianou a kardiochirurgom Hasnatom Khanom.

„Keď Diana stretne Khana, pochopí, aké je dôležité lásku nielen dávať, v čom je ona výnimočná, ale ju aj prijímať,“ vysvetluje režisér filmu Oliver Hirschbiegel. Režisér, ktorý natočil film Pád tretej ríše (nominovaný na Oscara), po snímke o ikone zla teraz zachytil na plátne ikonu dobra.  

Film líči Dianin život s maximálnou vernosťou. Tvorcovia vychádzali z archívnych materiálov, listov, ktoré písala, konzultácií s odborníkmi a z rozhovorov s osobami, ktoré sa s ňou stretli a ktoré jej boli veľmi blízke. Práca na filme pripomínala často skôr kriminálne vyšetrovanie a stojí za ním veľa novinárskeho úsilia.  Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť.“

Viac o filme Diana a perličkách z nakrúcania sa dočítate na blogu ĽudiaĽuďom.sk už čoskoro.

 


Bonton Film podporuje výzvy

Image 3

Predčasní rodičia a bábätká do dlane

Cieľovou skupinou sú rodiny predčasne narodených detí a detí s telesným a mentálnym postihom , ktoré mali veľmi ťažký začiatok svojho života a žijú momentálne s postihnutím, či oslabenou imunitou, ale už aj relatívne zdravé. Prekonali veľmi ťažké obdobie od prvých minút narodenia a niektorí už stihli dobehnúť svojich rovesníkov. Všetky rodiny zažívali zložité obdobie, keď ich deti bojovali o život v inkubátore a oni im nevedeli pomôcť. Deti si prešli veľkým množstvom vyšetrení, operačných zákrokov, rehabilitačných cvičení. Časť prichádza aj k rozpadu manželstva ,lebo rodičia nedokážu túto skutočnosť zvládnuť. Zažili situácie, kde veľa ľudí nedokázalo pochopiť, napr. prečo nemôžu ísť s dieťaťom do kolektívu, prečo nemôžu absolvovať návštevy, nemôžu cestovať... Konkrétne v našej skupine sú deti s DMO, epilepsiou, hyperaktivitou, poruchami výživy, učenia, spávania ale aj rizikové zdravé deti.Plánujeme zriadiť rehabilitačné terapeutické komunitne centrum, kde sa budú tieto deti a rodiny stretávať a vzdelávať ako aj navštevovať krúžky a terapie ,rehabilitácie. A na to potrebujeme 10 000eur

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu