Draci, tak ako ich ešte nepoznáte!

Vydavateľstvo Fragment prináša na knižné pulty výnimočnú fantasy sériu Serafína od americkej spisovateľky Rachel Hartman. Prvá časť s názvom Skrytá tvár vyjde 1. októbra. Autorka si podmaní čitateľov svojím neobyčajným príbehom o drakoch, ktorý napísala s presvedčivosťou a originalitou. Behom jedného roka po vydaní originálu knihy boli predané práva na preklad do 16 jazykov. 

Túto knihu môžete mať teraz aj vy vďaka e-aukcii na portáli ĽudiaĽuďom.sk. Zapojením sa do e-aukcie pomôžete Alžbetke získať financie na rehabilitačnú liečbu.

Ľudia sú oddávna fascinovaní drakmi, ich vznešenosťou, silou a krásou. Majú z nich strach a zároveň ich priam magicky priťahujú. Stali sa súčasťou mnohých rozprávok, príbehov a legiend. Rachel Hartman vás pozýva do svojho príbehu, ktorý vás zoznámi s drakmi tak, ako ste ich doteraz nepoznali a ani si ich nepredstavovali.

„Hartman sa presadila ako neobyčajne zaujímavá a talentovaná nová autorka… Na jej debute je možné obdivovať mnoho vecí, začínajúc vynaliezavou hrdinkou a fascinujúcim prístupom k drakom, po podrobne vykreslenom stredovekom prostredí, s dôrazom na hudbu a rodinu.“ (Publishers Weekly)

O čom je hlavná dejová línia? V krajine Gorred už takmer štyridsať rokov žijú ľudia a draci v mieri. Draci sú schopní brať na seba ľudskú podobu, a tak sa môžu ako vyslanci zúčastňovať na verejnom živote a svoju neobyčajnú múdrosť odovzdávajú ďalej ako učitelia. Napriek tejto zvláštnej schopnosti ľudské emócie pre nich zostávajú veľkou záhadou. S blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie a vzájomná tichá nevraživosť medzi drakmi a ľuďmi sa prehlbuje ešte viac, keď je za záhadných okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny. Obvinenie z tejto vraždy padne na drakov.

V tomto neľahkom období sa na kráľovskom dvore ocitne Serafína Dombeghová, neobyčajne nadaná hudobníčka, ktorá musí za každých okolností skrývať svoje vlastné tajomstvo.

Nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs, kapitán Kráľovskej gardy,  však až príliš začína tušiť pravdu, ktorej odhalenie by Serafínu mohlo stáť život.

Akú úlohu zohrá Serafína pri odhalení sprisahania ohrozujúceho mier v krajine?

Autorka vykresľuje  svoje postavy neobyčajne živým jazykom, vnára čitateľa do problémov jednotlivých postáv, dovoľuje im nahliadnuť do ich vnútra, spoznať ich svet. Hlavná hrdinka Serafína bojuje s vlastnými „démonmi“ a jej cesta za sebapoznaním a sebaprijatím je plná úskalí a nebezpečenstva.  


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu