Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk oslávil 13 rokov

c215292205945806402f083b7b3ca1f1_L

Posledný septembrový deň 2024 sme s naším darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk oslávili 13 rokov. Už toľko rokov pomáhame tým, ktorí to potrebujú.

Na počiatku vzniku prvého univerzálneho online systému darcovstva na Slovensku ludialudom.sk boli nápady, dlhé hodiny debát, stretnutí a mesiace práce zakladateľov portálu – Juraja Ondriša (SWAN), Borisa Strečanského (Centrum pre filantropiu) a Rolanda Kyšku (SWAN).

Výsledkom bol projekt unikátneho darcovského portálu ludialudom.sk, ktorý je nielen nízkoprahový, čiže prístupný pre každého úplne bez poplatkov, ale najmä transparentný.

Počas existencie pomohlo prostredníctvom neho 270-tisíc darcov 1 028 659 darmi.

 

Základný piliermi a zásadami portálu sú:

  1. Otvorenosť (nízkoprahovosť): Každý, kto sa ocitne v núdzi alebo má dobrý nápad a splní podmienky portálu, má právo na ĽudiaĽuďom.sk uverejniť svoju výzvu a osloviť ňou darcov.
  2. Decentralizácia charity: Na ĽudiaĽuďom.sk rozhoduje darca, koho podporí a to plne adresne. Žiadne komisie, žiadne veľké budgety a grantové schémy.
  3. Transparentnosť: Každý dar sa vždy online zobrazí pod konkrétnou výzvou, všetky transakcie sú tak pod kontrolou verejnosti.

Okrem zverejňovania výziev a ich administrácie organizujeme rôzne e-aukcie a spolupracujeme na viacerých projektoch. Sme súčasťou zmysluplného projektu Detský čin roka, ktorý motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha tak deťom a budúcim dospelým zorientovať sa v hodnotách. Už 24. rokov dáva šancu deťom pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé. Za 23 rokov sa do projektu zapojilo 1 780 000 detí.

Dvakrát počas svojej existencie sme organizovali aj projekt s názvom Ženy ženám. Prvý ročník mal za cieľ pomôcť mamám samoživiteľkám, druhý ročník bol o pomoci ženám – matkám a ich deťom, ktorým hrozilo odobratie do detských domovov. Darcovia sa mohli zapojiť do e-aukcií, kde 12 slovenských umelkýň venovalo svoje diela. Celkovo sa podarilo vydražiť všetky diela a vyzbierať skoro 30-tisíc eur.

Trinásť rokov pomoci máme za sebou a veríme, že dlhé roky pred sebou.

Veď ešte veľa ľudí potrebuje pomoc.

 

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať.

lulub

 

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu