Jana Hubinská: Raz sme hore, raz dole

Zdroj: www.hubinska.sk

“Mám imidž človeka šťastného, ktorý nikdy nepoznal problém. Mne sa to takto páči, takto sa prezentovať, pretože si myslím, že my aj tak nikto nepomôže vyriešiť si svoje problémy,” hovorí herečka a speváčka Jana Hubinská.

“Ja ak potrebujem niečo vyriešiť,  snažím sa robiť dobre viac ako kedykoľvek,” vysvetľuje svoju životnú filozofiu mama dvoch adoptovaných detí a dodáva: “Malo by byť našou prirodzenou súčasťou pomáhať.”

 

Jana Hubinská je slovenská herečka a speváčka. Absolventka VŠMU a Muzikálovej školy vo Varšave je nositeľkou mnohých prestížnych ocenení. Divadelnú cenu LITA získala v roku 1994 za ženský herecký výkon  v hlavnej postave hry Apatia a v rovnakej kategórii ju ocenili aj v roku 2010 za hru Dôverní nepriatelia. V roku 2003 jej výkon vo filme Děvčátko priniesol filmovú cenu ČESKÝ LEV za ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

Známa je nielen divadelnými úlohami, z mnohých spomeňme postavu Edith Piaf v divácky mimoriadne populárnom predstavení Smrť v ružovom (Divadlo West). Účinkovala v rakúskom filme Exit 2, nemeckom Gold, holandskom Zima, talianskom TV filme Karibik, či úspešnej talianskej rozprávke Princezná a žobrák. Českí režiséri Janu obsadzujú dodnes napríklad vo filmoch Nevěrné hry, Děvčátko, Příběhy obyčejného šílenství. No a v neposlednom rade do pamäte fanúšikov sa zapísala aj úlohami v seriáloch Invest story, Horská služba či Zdivočelá země. Viac info: Hubinska.sk.

 

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 1

Žiadosť o finančný príspevok na modernizáciu internetovej stránky www.dusevnezdravie.sk

Celospoločenským problémom, s ktorým LDZ dlhodobo bojuje je stigmatizácia ľudí s problémami s duševným zdravým. Stigma predstavuje situáciu človeka, ktorý bol vylúčený z plnej sociálnej akceptácie a diskriminovaný v dôsledku existencie stereotypov. Výraz ako „psychicky chorý“ alebo „psychiatrický pacient“ sú stále asociované s násilím, nebezpečenstvom a nepredvídateľnosťou. Strach verejnosti a negatívne stereotypy zostávajú prekážkou sociálnej integrácie chorých. Prítomnosť stigmy vytvára významnú bariéru pri hľadaní pomoci. Približne polovica až dve tretiny ľudí, ktorým by pomohla psychiatrická liečba, ju nikdy nevyhľadá. Stigmatizácia má za následok zníženie sebavedomia chorého. Nežiaducim spôsobom ovplyvňuje jeho interpersonálne interakcie a môže viesť až k úplnej strate sociálneho statusu a k následnej diskriminácii. Pre napĺňanie cieľa postupnej destigmatizácie duševných porúch je v súčasnej modernej dobe nevyhnutná efektívna komunikácia prostredníctvom internetovej stránky. Tá by mala poskytovať všetky potrebné informácie a v žiaducej forme.

Podporiť výzvu

Image 1

Prosím,pomôžte nám začať žiť..

Každá žena sa teší z narodenia dieťatka..aj ja,dokonca 2 krát.Som najšťastnejšia matka 2 najkrajších detí na celom svete,aj keď bez partnera.Žiaľ môj starší synček(9) je ťažko zdravotne postihnutý a druhý drobec má len 1,5roka.Máme neskutočné dlhy,pretože žijeme na hromádke ja,moje 2 srdiečka,moja mamina a babka,ktorá je tiež ŤZP.Žijeme v sociálnom nájomnom mestskom byte,odkiaľ budeme musieť odísť z finančných dôvodov.A nechceme skončiť na ulici..nemôžme skončiť na ulici..Lenže všetky nájomné byty sú veľmi drahé a nemôžme ísť bývať "hocikam"..A tak potrebujeme Vašu pomoc..prosím v mene celej svojej rodiny..na kolenách a celým srdcom..pomôžte nám..

Podporiť výzvu

Image 6

Pre zistenie a pomoc Nikolke - Biochémia vo Viedni

Biochémia.. potrebná pre zistenie problému a následné riešenie. Som Nikolka a mám za pár mesiacov sedem rôčkov. Od svojich štyroch rokov som ostala pripútaná na lôžko bez nájdenia problému a uplne inkontinentná. Nehovorím, nechodím a moja maminka sa o mňa stará. Mám aj epilepsiu a plno iných ťažko vyslovujúcich diagnóz. Tieto peniažky pomôžu uľahčiť zaplatenie a vyšetrenie krvy, ktoré je dosť nákladné a ja ako maminka Nikolky si to nevládzem zaplatiť. Biochémia stojí cca 300 eur a vyšetrenie u lekára je 50 eur na hodinku. Cesta je tiež nákladná. Spolu suma 600 eur.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu