KARPATSKÁ NADÁCIA V SPOLUPRÁCI S MEDZINÁRODNÝM MARATÓNOM MIERU ŠTARTUJE V RÁMCI 93. ROČNÍKA MMM MODERNÚ ÉRU BEŽECKEJ CHARITY.

tlacovka Bez so srdcom 1

Program BEŽ SO SRDCOM podporí 3 neziskové organizácie na východe Slovenska.

Košice, 7. júna 2016 – Karpatská nadácia v spolupráci s Medzinárodným maratónom mieru a s podporou darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk realizuje charitatívny program Bež so srdcom, ktorý  je príležitosťou spojiť príjemné s užitočným a okrem zdravého behu podporiť dobré veci v regióne východného Slovenska.

Organizátori košického Medzinárodného maratónu mieru sa rozhodli podľa vzoru svetových maratónov spojiť beh s charitou. Bežci majú tento rok na najväčšom maratóne v Európe príležitosť podporiť tri neziskové organizácie z regiónu východného Slovenska unikátnym spôsobom. Na platforme benefičných elektronických aukcií na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk si už teraz môžu vydražiť štartové číslo. „Maratónsky klub venoval projektu Bež so srdcom 204 štartových čísel, ktoré sa dajú na stránke bezsosrdcom.ludialudom.sk vydražiť alebo získať okamžite bez zapojenia sa do aukcie za vopred stanovenú cenu. Vyvolávacia cena aukcie pri polmaratóne a maratóne je 39€, pri minimaratóne je to 11€. Celý výťažok z aukcie pritom poputuje jednej z troch organizácií, ktoré sa bežec rozhodne podporiť,“ vysvetlil Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.. Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie dodáva: „Dúfame a veríme, že charitatívny program Bež so srdcom si nájde svoje pevné miesto v Medzinárodnom maratóne mieru ako aj v srdciach bežcov a všetkých ľudí, ktorí môžu a chcú týmto spôsobom pomáhať.“

Organizátori Maratónu mieru vybrali pre prvý ročník projektu Bež so srdcom organizáciu Oáza-nádej pre nový život, n.o., ktorá pomáha bezdomovcov s návratom do normálneho života. Druhou podporenou organizáciou je Regionálne centrum pomoci Ligy proti rakovine v Košiciach, ktoré sa so svojimi klientami pravidelne zapája do viacerých behov a športových aktivít. Treťou je Novorodenec.sk – organizácia, ktorá hľadá všetky možnosti, ako prispieť k záchrane predčasne narodených detí v celom regióne východného Slovenska.

Prešovská kapela Helenine oči k projektu aktuálne nahráva hymnu bežcov a  hudobný videoklip, ktoré dodajú bežcom tú správnu energiu či už počas tréningov alebo na ich kritickom kilometri 92. MMM.

Projekt Bež so srdcom je celoročný charitatívny program s ambíciou pevného ukotvenia medzi programovými prioritami Medzinárodného maratónu mieru. Projekt realizuje Karpatská nadácia v spolupráci s Medzinárodným maratónom mieru a s podporou darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Viac informácií o projekte Bež so srdcom:
Lenka Čičatková, koordinátorka programu
Tel:  0907 456 007, e-mail: bežsosrdcom@karpatskanadacia.sk

Viac informácií o benefičných aukciách štartových čísel:
Natália Báreková, PR manažér ĽudiaĽuďom.sk
Tel: 0915 692 423, e-mail: natalia.barekova@ludialudom.sk

tlacovka Bez so srdcom 2

tlacovka Bez so srdcom 3
Neziskové organizácie/témy podporované v rámci projektu Bež so srdcom

Oáza – nádej pre nový život, n. o.

Oáza – nádej pre nový život začala svoju činnosť v roku 2006 v Košiciach. Jej cieľom je pomáhať opusteným, chorým, všetkým, ktorí to potrebujú. V súčasnosti pomáha dôstojne žiť približne 200 ľuďom bez domova. Ľudom z ulice celoročne poskytuje nocľah, možnosť osprchovať sa, ponúka im čisté oblečenie a teplú polievku. Snažíme sa, aby dokázali byť prospešní aj pre spoločnosť. Niektorí sa “chytili” príležitosti pracovať. Niekoľkí sa zaradili medzi pracovníkov Oázy a sú v stálom pracovnom pomere. Perličkou je náš útulok pre týraných a nechcených psov, keďže v areáli na to máme priestor. Ľudia bez domova sa tak starajú o psov bez domova.

www.oaza-nadej.org

Centrum pomoci Ligy proti rakovine – Košice

Liga proti rakovine vznikla pred 26 rokmi s hlavným cieľom pomáhať onkologickým pacientom, ich rodinám i blízkym. Denne poskytuje služby stovkám pacientov v 16tich nemocniciach po celom Slovensku formou psychologického poradenstva, či bezplatných relaxačných pobytov a rodičom hospitalizovaných detí aj prostredníctvom ubytovacieho zariadenia v blízkosti detskej onkológie. Medzi ďalšie aktivity patrí poskytovanie finančnej podpory zdravotníckym inštitúciám – či už na nákup prístrojového vybavenia nevyhnutných na skvalitnenie liečby či života onkologických pacientov, podporovanie výskumu liečby rakoviny a preventívnej osvety obyvateľstva.

www.lpr.sk

Novorodenec.sk, n. o.

Novorodenec.sk, n. o. je združenie lekárov, sestier a rodičov s cieľom podporovať poskytovanie vysoko kvalifikovanej starostlivosti pre novorodencov z regiónu východoslovenského kraja so zameraním na najťažšie komplikácie u vysoko rizikových novorodencov. Od svojho vzniku zaviedla a finančne zabezpečila niektoré kľúčové diagnostické postupy pre kriticky chorých novorodencov. Množstvo príbehov predčasne narodených detí, z ktorých vyrástli zdraví a úspešní dospelí len podčiarkujú dôležitosť práce lekárov bojujúcich o ich záchranu.

www.novorodenec.sk

Karpatská nadácia od svojho založenia (1995) poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Aktívne sa venuje aj téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii. Poslaním Karpatskej nadácie je podpora rozvoja východoslovenského regiónu a zmierňovania sociálnej chudoby v regióne založeného na rozvojovej práci v miestnej komunite.

www.karpatskanadacia.sk

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk

ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

www.ludialudom.sk

 

 

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 69

Oáza - nádej pre nový život, n. o.

Oáza - nádej pre nový život začala svoju činnosť v roku 2006 v Košiciach. Naším cieľom je pomáhať opusteným, chorým, všetkým, ktorí to potrebujú.

Podporiť výzvu

Image 29

Centrum pomoci Ligy proti rakovine Košice

Liga proti rakovine vznikla pred 26 rokmi s hlavným cieľom pomáhať onkologickým pacientom, ich rodinám i blízkym.

Podporiť výzvu

Image 30

Novorodenec.sk, n. o.

Novorodenec.sk, n. o. je združenie lekárov, sestier a rodičov s cieľom podporovať poskytovanie vysoko kvalifikovanej starostlivosti pre novorodencov z regiónu východoslovenského kraja so zameraním na najťažšie komplikácie u vysoko rizikových novorodencov.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu