Kto brázdi vody Dunaja

Určite si spomínate aj vy na typickú školskú úlohu: “Zamyslite sa nad tým, čím chcete byť, keď budete veľký.” Túto otázku kladú deťom učiteľky v škôlke, v škole a niektorí z nás sa jej nevyhnú ani v dospelosti. Môžeme povedať, že 90% našich prvých vysnívaných zamestnaní až tak reálnych nebolo. Všetci sme chceli byť požiarnikmi, lekármi, spevákmi či archeológmi. No a občas aj námorníkmi. Takáto predstava neminula ani mňa, hoci som dievča. No a byť námorníkom teda veľmi “babské” nie je. Brázdiť po opustenom mori, pozerať na krvavočervený západ slnka a nechať sa ovievať morským vetrom. Len si nie som celkom istá, či je to moja vlastná predstava, alebo ma ovplyvnilo sledovanie televízie. Takto nejako totiž začína (alebo končí) mnoho dobrodružných filmov. A tie som úplne zbožňovala.

Spomínam si, ako mi jeden staručký pán na Malte rozprával jeho “morský príbeh”. O tom, ako celé roky pracoval na mori a ako bez zvuku vĺn už ani nezaspí. Nútený spánok na zemi tak rieši magnetofónovou nahrávkou, ktorú si pustí vždy pred spaním.

More síce na Slovensku nemáme, vedeli ste však, že aj u nás môžete študovať na Námornej škole? Napadlo vás niekedy, koľko odvážnych kapitánov brázdi vody Dunaja? Byť kapitánom na lodi určite bežné nie je,  mnohí z nás zostali iba pri detskom sne. Sú tu však takí, ktorí sa nebáli, “išli do toho”, a teraz sa živia práve takýmto netradičným povolaním.

Slovenská plavba a prístavy venovali do aukcií na portáli ĽudiaĽuďom.sk ideálny rodinný darček – výletnú plavbu na Devín a späť spojenú s malou čerešničkou. Vaše deti sa môžu stretnúť osobne s kapitánom lode a všeličo sa ho povyzvedať. Ako dlho sa učil riadiť loď, či sa už plavil po mori alebo zažil búrku na vode. Môžete nahliadnuť do kapitánskeho priestoru a vyfotografovať sa s kapitánom. Veríme, že to bude pre vašu rodinku príjemne strávený spoločný čas, a nejaké fotografie z tejto dobrodružnej aukcie potešia aj nás v ofise. Tak teda “nastupovaaaaaaaťťťťťťťťť”.


Žaneta Halászová podporuje výzvy

Image 100

môj štvrtý zázrak menom Tobias

Dieťa by nemalo pocítiť bolesť, lebo keď ju raz okúsi stráca detsvo... Niet horšieho pocitu ako vidieť svoje dieťa trpieť, bezmocne stáť a nevedieť mu pomôcť. Človek však nesmie zúfať musí nabrať všetky sily a ísť si za svojim snom. Mojim najväčším snom je zabezpečiť môjmu chlapčiatku čo najplnohodnotnejší a najľahší život v rámci jeho možností snáď raz vidieť jeho prvé krôčky, počuť z jeho ústočiek "mami ľúbim ťa"...k tomu však potrebujem pomoc vás všetkých milých ĺudí s veľkým srdcom, ktorí nás môžu posunúť stále o kúsok bližšie k splneniu nášho sna Tobiho doterajšie diagnozy : posthemoragický trojkomorový hydrocephalus, ventrikulomegalia, st.p. IVH III, IRDS, BDS, retinopatia centralis, myopia gravis o.u- dioptrie nad -11, CTP-hypertonicky sy.. /29.5.13/ kiežby som nemusela dopĺňať ďalšie diagnózy ale žiaľ... DMO spastická kvadruparéza, axialna hypotónia, mozgová atrofia, nedovyvíjané zrakové nervy, šedý zákal, atrofická dúhovka ľavého očka

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu