Len pre nás rovnako obdarovaných rodičov

Dlho som už nepísala blog, a pravdu povediac aj teraz som váhala napísať, no nedá mi to a chcela by som už reagovať a napísať na tému prečo vlastne rodičia chorých detí píšu články, prosia o pomoc. Nechcem nikoho súdiť to nie je v mojej kompetencií, každý máme nejaké to svedomie a podľa toho si žijeme. Sú ľudia, ktorý pomáhajú slovom, finančne alebo hľadajú a pomáhajú hľadať sponzorov ale samozrejme existuje aj ta druhá závistlivá polovica.

Ako ste si už všimli aj ja oslovujem na pomoc dcérky, ktorá potrebuje liečenie. Stretávam sa po liečeniach aj s rodičmi, ktorí robia to isté s jedného prostého dôvodu : čo najviac pomôcť svojmu dieťaťu, to je jasné ako facka, ale len pre nás rovnako obdarovaných rodičov.
Pre iných, ktorý to len kritizujú a frflu, obviňujú z rôznych citových vydieraní až po urážky, že takéto deti tu nemajú čo hľadať, načo máme štát a podobné veci úprimne môžem vysloviť ľútosť, pretože im v živote veľa podstatného uniká. Ale na druhej strane oni to ani nemôžu pochopiť, keďže im to neumožní život získať takúto skúsenosť. Aj keď mať choré dieťa alebo aj niekoho blízkeho z rodiny nie je nič ľahké, ale ak už sa niečo stane otvorí vám to úplne iné dvere a vidíte svet trocha inač, preto už odpadne kritika, myslím tým taká nezmyselná kritika voči chorým deťom a ich rodičom.

Ak si náhodou prečítam komentár pod článkom dieťaťa, ktoré je tak krásne, no choručké a potrebuje pomoc lebo inač to nejde, (niektorí tí menej obdarovaní), dokážu okomentovať meno ako sa dieťa volá, to, že máme bezplatnú starostlivosť cez poisťovňu a to by nám malo stačiť načo sa trepeme niekde do drahých centier a podobne.

Je tu systém taký aký je a ak rodič chorého dieťaťa zistí ako to funguje samozrejme siahne aj po nemožnom, aj drahšom liečení, ak vidí, že jeho dieťa môže a ma šancu sa vyliečiť alebo aspoň trošku zmierniť zdravotný stav.

Otázka nepatri rodičom prečo to robia, skôr by sa trebalo opýtať kompetentých ľudí hlavne v poisťovni a štátu. Prečo to všetko čo je tak prospešné a najviac pomáha tým čo to najviac potrebujú, pretože liečime sa nie preto, že sa nudíme ale preto, že musíme, nejde to ináč, tak prečo to nehradí poisťovňa, a tak by sme sa dostali k všetkým tým radám od občanov čo kritizujú rodičov chorých detí,“ Prečo to všetko musia podstúpiť a prosiť o pomoc tých, ktorí môžu, chcú a radi pomôžu.“

Ostatný čo nechcú, nemôžu z akéhokoľvek dôvodu, žiada sa povedať nech nekritizujú, nepodozrievajú, neodcudzujú. Ďakujem, že ste si prečítali čo už dlhšie mám na srdci, nebolí to až tak lebo iné starosti sa musia riešiť ale nedalo mi to nenapísať.


Parezka podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 63

Pomôžte Alžbetke chodiť celý rok na hippoterapiu

Pomôžte Alžbetke absolvovať rok hippoterapiu.

Podporiť výzvu

Image 11

Pomôžme Laurinke pobiť sa z diagnózou

Ahojte, volám sa Laurinka, mám štyri rôčky a pri pôrode sa mi stal úraz vďaka ktorému stále trpím. Prosím všetkých dobrých ľudí, ktorý mi môžu pomôcť, chcem byť ako iné deti.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu