Metodicko-pedagogické centrum opäť pomôže školákom

Skolska aktovka2016_plagat

Hoci sa aktuálny školský rok končí, mnohí žiaci už  majú v ruke zoznam pomôcok na ten ďalší. Ich nákup vie poriadne zaťažiť rodinný rozpočet. Po úspešnom prvom ročníku charitatívnej zbierky Školská aktovka sa Metodicko-pedagogické centrum (MPC) opäť rozhodlo podporiť školákov.  

V prvom ročníku charitatívnej zbierky MPC pomohlo 29 deťom zo štrnástich rodín a štyrom centrám voľného časuviac ako s 4000 pomôckami, naprieč celým Slovenskom. . Do projektu boli zapojené rodiny v núdzi, ktoré majú zaregistrované výzvy na finančnú pomoc na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Zapojilo sa i Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spoločne so šiestimi svojimi organizáciami. S nápadom zlepšiť situáciu viacpočetných rodín prišli vtedy zamestnanci MPC.

„Po premiérovom prvom ročníku sme dostali pozitívne ohlasy a zamestnanci MPC a ďalších organizácii ministerstva by sa aj v tomto roku  radi  zapojili do zbierky pre deti. Teším sa, že  počas letných mesiacov bude Metodicko-pedagogické centrum žiť aj charitatívnou zbierkou Školská aktovka ,“ hovorí Danka Kapucianová, generálna riaditeľka Metodicko-pedagogického centra a dodala „MPC sa venuje najmä ďalšiemu vzdelávaniu pedagogických a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení. Týmto prispeje naša organizácia k lepšiemu štartu školákov do nového školského roka.“

Druhý ročník charitatívnej zbierky Školská aktovka potrvá do polovice augusta. Výsledok zbierky plánuje organizácia odovzdať ešte do začiatku školského roka 2016/2017. Pracovníci v tomto roku budú môcť prispieť najmä pomôckami, určenými nielen pre základné, ale i stredné školy. Patrí medzi ne napríklad: peračník, farbičky, ceruzky, strúhadlo, perá, ale aj zošity a obaly na ne, výkresy či potreby na výtvarnú výchovu.

„V tomto ročníku sa opäť zameriame na viacpočetné rodiny, no budeme radi, ak budeme môcť podporiť i iné rodiny, ktoré materiálnu pomoc na začiatku školského roka potrebujú,“ doplnila Danka Kapucianová.

Ak sa podarí vyzbierať viac pomôcok, Metodicko-pedagogické centrum je opäť rozhodnuté odovzdať ich do vybraných centier voľného času. Ich počet bude záležať od konečného výsledku zbierky.

Aj tento rok sa zbierka pomôcok organizuje v spolupráci s neziskovou organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. Organizácia ako garant vyberie a odporučí rodiny, ktoré budú obdarované školskými pomôckami. ĽudiaĽuďom.sk má niekoľko samostatných platforiem. Prostredníctvom portálu môžu ľudia, ktorí sa ocitli v núdzi, požiadať o pomoc darcov na webe.

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu