Moderátori TV JOJ prekvapili rodinu v núdzi, ktorej priniesli šek na 10 – tisíc eur

2

Dobroč (28.9.2014) – Veľké prekvapenie sa dnes odohralo v malej dedinke Dobroč neďaleko Brezna. Tamojšiu rodinu Kupcovcov, ktorú televízni diváci majú možnosť poznať z relácie V siedmom nebi, prišli navštíviť moderátori Veľkých novín TV JOJ Lucia Barmošová a Ľuboš Sarnovský. Spoločne s Rolandom Kyškom, riaditeľom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk prišli rodine odovzdať symbolický šek v hodnote 10 163 €. Túto sumu sa podarilo vyzbierať za jeden jediný týždeň od takmer 460 štedrých darcov a to nielen zo Slovenska. 

 

„On hneď rozozná dobrých ľudí. Sú ale aj takí, ktorých k sebe nepustí,“ poznamenala pani domu, keď zbadala ako pozitívne reagoval malý Paľko na Luciu Barmošovú, ktorá si hneď sadla k jeho posteli. Paľko sa narodil s hydrocefalom a práve zajtra s rodičmi smeruje do Fakultnej nemocnice na Kramároch.

Hostia, ktorí okamžite zapadli do rodiny, priniesli okrem hier pre deti, sladkostí a ovocia, či šminiek pre dievčatá aj dobrú správu v podobe symbolického šeku na 10 163 €. Rodina plánuje peniaze použiť na opravu strechy a pristavať garáž s drevárňou. Teraz im drevo, ktorým kúria, totiž často mokne a hnije prikryté iba celtovinou.

„Cítil som sa u Kupcovcov veľmi dobre. Sú totiž presne takí, ako sme ich vnímali cez televíznu obrazovku – skromní, pracovití a súdržní. Tešíme sa, že ich príbeh zaujal toľko divákov, ktorí sa im rozhodli pomôcť. Aspoň na čas sa tak rodine uľahčí život,“ povedal Ľuboš Sarnovský, ktorý je aj manažérom Nadácie TV JOJ.

Rodina so siedmymi deťmi, z ktorých štyri mali vážne zdravotné problémy, no dve najmladšie z nich, Laura a Paľko, sú postihnuté natrvalo. Okrem tohto trápenia sa rodina Kupcovcov dlhodobo potýka s finančnými problémami. Pomôcť v ich neľahkej situácii sa im rozhodlo mnoho ľudí, ktorí napísali do relácie v Siedmom nebi.   

„Sme radi, že nová relácia Vila Rozborila má aj takýto rozmer. Ak sa divák rozhodne podporiť niektorý z príbehov zo Siedmeho neba, stačí, ak klikne na Vilo.LudiaLudom.sk. To, že len v jedinom príbehu rodiny Kupcovcov tak urobilo 457 štedrých ľudí, je dôkaz, že spojenie nášho darcovského portálu s týmto projektom funguje,“ doplnil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Roland Kyška a dodal, že už dnes večer paralelne s televíznou reláciou, pribudnú na ich webe tri nové výzvy v prospech protagonistov jednotlivých príbehov.

 

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu