Nákazlivá sladká pomoc

Pripravené na "expedovanie"

Moja známa, šľachetná dáma s veľkým srdcom, navštevuje domov dôchodcov, kde žije jej kamarátka. Starkým prináša okrem dobrej nálady vždy aj nejaké drobnosti. Napríklad cukor do kávy či čaju.

Mnohí si jeseň života neužívajú, skôr ju iba horko prežívajú. A cukor patrí k luxusu, ktorý si dovolia len raz za čas.

Už dlhší čas si v kaviarni vždy automaticky strčím vrecúško s cukrom do vrecka. Sám totiž nesladím. Vrecúška odkladám a raz za čas posielam aj s pozdravom dôchodcom takmer na druhom konci krajiny. Ľuďom, ktorých nepoznám a zrejme ani nikdy nespoznám. Len z počutia viem, že ich to poteší.

A tak som aj z dovolenky doniesol niekoľko takýchto sladkých suvenírov. V kaviarni na pláži mali vrecká s logami talianskych futbalových klubov. Pozorne som každé ráno vybral cukor s nejakým iným motívom, veď možno nájdu adresáta v športovom fanúšikovi. Nakazil som tým aj ľudí v mojom okolí a preto neraz zo stretnutia s priateľmi odchádzam nabalený ďalšími mini darčekmi.

Nejde o to, akú hodnotu má ten cukor. Ide možno iba o nastavenie v hlave. O to, že sa človek aj podvedome naučí pomáhať a myslieť na iných. A verím, že starkí, ktorí raz za čas dostanú sladkú zásobu, sa potešia nielen obsahu, ale aj tomu, že na nich myslí pár neznámych kdesi ďaleko.


Roland Kyška podporuje výzvy

Image 1

Zničený most v obci Zborov nad Bystricou

Dňa 25.02.2012 postihla našu obec živelná pohroma, v dôsledku ktorej sme prišli o most a ďalšie dva boli poškodené. Čierny deň našej obce spôsobil škodu vo výške cca. 300 000 €.

Podporiť výzvu

Image 100

Kniha, aká tu nebola

Chcem pomôcť vydať lexikón, ktorý je už napísaný a pripravený do tlače. Na tlačiareň potrebujeme cca 900 eur. Prináša životopisy 230 nevšedných panovníkov celého sveta, ktorí sa stali svätými. Ich životné osudy sú príbehmi, ako sa dá zladiť vládnutie a morálka. Takáto publikácia na československom trhu nie je. Je vhodná pre širokú verejnosť, no zároveň faktograficky príťažlivá aj pre historikov, hagiografov... Zaujímavá pre veriacich i nábožensky nezaradených.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu