Nedovolím voľný pád

Skladám deň z pocitov deň po dni, týždeň po týždni, mesiac po tom ďalšom. Veď aj cesta dlhá tisíc míľ začína prvým krokom. A tak sa vôbec neponáhľam.

Sila tela prichádza a odchádza a je jedno či si malý, alebo veľký. Je jedno či si biely, alebo čierny, bohatý či chudobný, zdravý alebo chorý. Je na nás, či sa budeme topiť v problémoch a kráčať smerom dole, alebo sa postavíme. Pretože, len to, čo si dokáže ľudská myseľ predstaviť a čomu dokáže uveriť, to môže aj dosiahnuť.

Poznám ten pocit padnúť až na samé dno. Trápiť sa, trpieť, plakať, či vidieť všetko iba čierne, nemať chuť nič, ani otvoriť ráno oči. Veď ako inak by sa dali opísať všetky tie pocity zažité po osemnástich operáciách a množstve bolestivých zákrokoch?

No život mi ukázal, že človek je skutočne silný vtedy, keď dokáže povzbudiť aj sám seba, pretože tá pravá sila je tu navždy.

Je to sila, ktorú nemôžeme trénovať, cvičiť ani posilňovať, je to sila, ktorá ide z vnútra človeka aj vtedy, keď nemôže riadiť smer vetra, ale ktorá dokáže aspoň prispôsobiť plachty.

Človek je vskutku zvláštny fenomén, ktorý potrebuje k svojej existencii veľa, a predsa málo.

Sny a túžby.

A ešte veľa síl, aby ich premenil na skutočnosť.

No dnes už viem, že nemá zmysel bojovať, keď nemôžem veriť vo víťazstvo.

A tak aj keď sa dejú veci, ktoré sa dejú, nedovolím voľný pád…


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 2

Liečenia pre Karolínku

Chcela by som poprosiť dobrých ľudí,aby si prečítali príbeh našej dcérky Karolínky a pomoli jej ísť na liečenia,ktoré su preňu veľmi dôležité.Naša dcérka má DMO-spastická triparéza,prekonala dve operacie očí a ďalšiu má čo nevidieť,čaká ju operácia nožičiek,má dierku na srdiečku,ale ona je šťastná lebo čo prekonala a zažila a čo všetko ju ešte čaká si neuvedomuje.Je statočná stále bojuje,lebo vie že musí a stále prosí Ježíška,aby jej dal zdravé nožičky.Rehabilitujeme doma aj v centre,ale nato-aby sama stála a chodila to nestačí preto prosíme dobých ľudí o fin.pomoc vopred každému ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 5

Rehabilitácie nám môžu pomôcť

Každý z nás má svoje želania a priania. Aj ja so svojimi detičkami máme veľa krásnych snov. Jedným a tým najväčším je vidieť moju dcérku a sestričku Dianku samostatne chodiť, komunikovať a žiť plnohodnotný život, život taký, aký majú ostatné detičky v našom okolí.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu