Neprestávame veriť v lepší život

Volám sa Jana, mám manžela a štyri deti. Chcela by som sa poďakovať darcom a tímu ĽudiaĽuďom.sk za každú vašu pomoc. Som vydatá od roku 2005, náš sen bol mat svoj domček, byť v lepšej situácii ako dnes.

Prvá dIMG_20190523_181620798cérka sa nám narodila v roku 2007. Bola stále chorá, mala problémy s črievkami, mala helikobakter.  Pomohlo jej až dlhodobé užívanie probiotík. Náš synček Damian sa narodil dva roky po Anetke. Keď mal dva mesiace dostal obojstranný zápal pľúc, pani doktorka povedala že ide o detskú astmu, že búde užívať spray a lieky na imunitu. S mojím synčekom som bola hospitalizovaná v nemocnici Trebišov, pre zhoršenie zdravotného stavu nás presunuli do košickej nemocnice. Máva astmatické záchvaty.

Po ďalších dvoch rokoch sa nám narodil mladší syn David, ktorý teraz navštevuje prvý ročník ZŠ. Najmladšia dcéra Evelin bude mať 5 rokov. Čaká ju materská škôlka. Keď sme mali ešte len prvé dieťa, Anetku, manžel pracoval ako brusič odliatkov v U.S. Steel Košice, pri výstupnej prehliadke mu zistili, že má Raynaudov syndróm, ktorý postihuje ruky. Vraj sa jednalo o chorobu z povolania. Pracoval tam 17 mesiacov a podľa ich vyjadrenia nemohol ochorenie získať tam, preto nebola priznaná choroba z povolania.

V tom čase nám rodičia darovali 7 árový pozemok na svojom pozemku. Krátko na to sa rozhodli svoj dom predať. Človek, ktorý kupoval rodičovský dom chcel aj náš pozemok,  inak dom nechcel kúpiť, tak sme boli nútené pozemok predať. Chyba bolaIMG_20190107_123751298_BURST000_COVER_TOP v tom, že sme si vzali spotrebný úver na výstavbu rodinného domu. Úver nám zostal a museli sme ho vysokými splátkami splácať, ale z nášho stavania rodinného domu, kvôli pozemku, o ktorý sme prišli nebolo nič. Mali sme problémy so splácaním úveru pretože manžel bol prepustený z práce, potom som už len ja poberala rodičovský príspevok, mesačná splátka za úver bola vysoká skoro, ako môj rodičovský príspevok. Bývame v dome mojich svokrovcov, v dome s nami býva už iba svokor, lebo svokra zomrela minulý rok. Tiež, aj vďaka daru od anonymného darcu sme pomohli prispieť svokrovi ku kúpe pomníku, nakoľko pomník je veľmi drahý.

Po manželovom prepustení z práce z Košíc mu pribúdajú stále ďalšie choroby a zdravotný stav sa stále zhoršuje, má chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, astmu, problémy zo srdcom a teraz chodí po vyšetreniach s chrbticou. Na CT vyšetrení mu zistili že ma  Cervikokraniálny syndróm, odporúčajú mu operáciu chrbtice. Mne diagnostikovali tetániu, ktorá sa najintenzívnejšie prejavuje na rukách a nohách. Po užívaní liekov sa môj zdravotný stav aj tak veľmi nezlepšuje.

Chcela by som sa poďakovať každému darcovi ktorý s nami súcití a vie sa vžiť do našej finančnej situácie. V mene mojej rodiny vám z celého srdca ďakujem za prečítanie nášho príbehu, budeme vďační ak sa rozhodnete podporiť aj našu výzvu.

Jana Cichá


jana cicha podporuje výzvy

Image 24

Zo srdca vás prosíme o pomoc pre šesť člennú rodinu v núdzi

Milí darcovia, veľmi pekne by sme chceli poprosiť dobrých ľudí o pomoc, sme šesť členna rodina v núdzi.naše štiri deti sú školopovinné, potrebujú stále finančné zabezpečenie na zakúpenie potrebných veci.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu