Nie som Bratislavčanka. To mi ale nebráni mať toto mesto rada

bristol2

Nie som Bratislavčanka. Naopak. Som hrdá východniarka žijúca v Bratislave. Koniec koncov ako mnoho iných východniarov. No vždy mi prišlo tak trošičku „smiešne“ hrať sa na tieto regionálne rozdiely, obzvlášť pri „malosti“ našej rodnej hrudy :) Tak či onak, pochádzam z východu, čo mi ale vôbec nebráni mať Bratislavu rada.

Obzvlášť Bratislavu posledných rokov s množstvom krásnych miest, ktoré v nej vznikli. Počnúc obľúbeným bistrom U Kubistu, pokračujúc Starou tržnicou či pubom Pod Kamenným stromom s mojím obľúbeným pivkom Bernard a skvelými rybami :)  Takéto „favourite places“  som si našla aj v Bristole, vďaka čomu sa tu cítim dobre…..Bristol je pre mňa vlastne taká Bratislava budúcnosti (to si hovorím často tak sama pre seba :)). Veľa parkov, skvelých sekáčov (čo teda nemá najlepší dopad na môj bankový účet), neskutočná kultúrna scéna, množstvo hubov, start-upov. možností…..

A presne o tom hovorí aj aktuálna kampaň mesta….(Teda nie, že je to Bratislava budúcnosti, to je môj skromný názor). Známi Bristolania, osobnosti v nej hovoria o tom, čo na Bristole majú radi a prečo sa sem oplatí prísť. Naozaj skvelá kampaň. Taká osobná a zároveň podnecujúca. Ono my, „obyčajní“ ľudia zväčša potrebujeme počuť od osobností, prečo a načo máme byť hrdí. Niekedy nám to proste v závale všedností nedôjde :) A tak som sa zamyslela…..Koho by sme vybrali my? Na akých Bratislavčanov sme naozaj hrdí? Čo dobrého by sme o Bratislave povedali? Ja nie som rodená Bratislavčanka, ale s určitosťou viem, že pri mojom mene by bolo toto: „ Bratislava je skvelá, pretože v nej žije mnoho inšpiratívnych ľudí, ktorých môžem stretávať na krásnych miestach (spomenuté vyššie). Pre mňa dosť živá kultúrna scéna a ak mám chuť na niečo iné, je z nej všade doslova na skok…Páči sa mi na nej, že nie je úplne veľká a mám rada, ak na istých miestach stretávam vždy tých istých ľudí.“  A takto by som vedela pokračovať a pokračovať….. A prečo ju máte radi vy? :)

PS: Ešte, aby som nezabudla, odkaz na spomínanú kampaň Bristolu: http://www.bristol-culture.com/2013/10/29/bristol-is-the-best-place-to-live-in-the-uk-because/#!

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu