O práci kozmetickej poradkyne, o slobode, ktorú to prináša hovorí Iveta Homolová

homolova2

Prinášame rozhovor s Ivetou Homolovou, nezávislou kozmetickou poradkyňou a vizážistkou. V e-aukciách si momentálne môžete od nej vydražiť polročnú permanentku na starostlivosť o pleť v Beauty Klube v bratislavskom Ružinove. Výťažok z jej predchádzajúcej aukcie s názvom “Profesionálne líčenie a fotenie pre dámy” išiel na pomoc OZ Prístav Nádeje.

Ako dlho sa venujete kozmetickému poradenstvu a vizáži?

Práci kozmetickej poradkyne a vizážistky sa venujem už tretím rokom. Kozmetiku Mary Kay používam už šesť rokov.

Čo Vás k tomu viedlo? Je to pre Vás záľuba od detských čias?

Nutnosť :-). Predtým som pracovala ako osobná asistentka pre riaditeľov rôznych spoločností. Pred nástupom na materskú dovolenku to bola zahraničná banka a veľmi náročný generálny riaditeľ. Milujem svoju dcérku a odlúčenie na 10 či viac hodín ma ubíjalo.

Pritom som sa nikdy extra nelíčila a vlastne som ku kozmetike mala skôr vlažný vzťah. V čase skončenia materskej dovolenky som však už dva roky používala kozmetiku, s ktorou pacujem a bola som mimoriadne spokojná. Navyše som vedela, že je to práca pre spoločnosť, ktorá si váži ľudí, ktorí prezentujú jej produkty a že mám šancu mať slušný príjem aj časovú slobodu.

Ale je pravda, že som vždy rada maľovala a tvár je ako plátno, len trojrozmerné, žmurkajúce, slziace, potiace sa …

Pamätám sa ako mi zo začiatku robila najväčší problém naniesť dáme špirálu. Vždy som to uhrala tak, že si ju naniesla sama – aby vyskúšala, aká je super :-)

S akými požiadavkami za Vami chodia dámy najčastejšie? Čo ich trápi, s čím nie sú spokojné?

Je to rôzne, tie mladšie trápi najmä aknózna pleť. Je smutné, keď k Vám príde dievčina, ktorá už vyskúšala všetko vrátane ATB a antikoncepcie. Lenže starostlivosť o pleť nie je o potláčaní príznakov problému, ale o jeho riešení (napokon tak by to malo byť v prípade starostlivosti o celý organizmus). Pleť býva pri nesprávnej starostlivosti často znečistená do hĺbky, takže ich učím, ako sa o pleť starať, vysvetlím, ako pleť funguje, a prečo sú všetky kroky pri starostlivosti o ňu dôležité. Zväčša pochopia a pri troške trpezlivosti sa čoskoro dostavia výsledky. U dám po 25-ke sa pridávajú iné požiadavky – najmä zabránenie či zmiernenie príznakov starnutia pleti. Vrásky, povädnutosť pleti, farebná nevyrovnanosť… A samozrejme takmer každá žena sa chce naučiť líčiť. Ponúkam individuálne bezplatné minikurzy líčenia, kde sa zoznamujú s farbičkami a je to vždy zábava. A keď následne vidia výsledok, je to skvelý pocit, tá radosť v ich očiach.

A často zažívam aj úsmevné situácie, keď vám napr. 19 ročná dievčina povie, že by rada riešila vrásky okolo očí :-).

Robíte aj tzv. zmenárne? Aká je na ne spätná väzba?

Robím „fotopremeny“. Zväčša sa nevenujeme veľmi vlasom (nie som kaderníčka), ale niekoľkokrát ročne robíme aj s kolegyňami v našom Beauty Klube veľké akcie s kaderníčkami a fotografom. Často nevieme pokryť záujem všetkých dám – naozaj je obrovský.

Aké sú Vaše najväčšie úspechy, na čo ste na seba najviac hrdá?

Najviac hrdá? Na to, že som prekonala samú seba. Vždy som bola odporcom „podomového predaja“ , absolútne som zaznávala priamy predaj. Ale neskôr som pochopila, že táto práca je iná, lebo ak sa žena cíti krásna, je oveľa sebavedomejšia. A ja som šťastná, keď im v tom môžem pomôcť. Pretože niekedy stačí veľmi máličko, len správna starostlivosť, vhodný make-up, zvýraznenie toho, čo je na tvári krásne a zrazu pred Vami sedí úplne iná žena. A ten pocit, keď sa potom pozrie do zrkadla … vtedy som veľmi šťastná.

A najväčší úspech? Spokojné klientky, ktoré sa ku mne rady vracajú. Priateľstvá, ktoré medzi nami vznikli. To nevyvážite žiadnymi peniazmi.

Líčili ste aj známe osobnosti?

Líčila som na bratislavských módnych dňoch modelky aj známe osobnosti. Líčila som MISS Universe, aj tú práve úradujúcu. Je to určite skvelá skúsenosť a referencia, ale líčiť bežnú ženu, zrelšiu, s padnutými viečkami a nie práve súmernou tváričkou je oveľa väčšia výzva.

Čo Vám táto práca dáva a naopak, aké sú jej nevýhody?

Sloboda, to je to čo mi dáva. Možnosť voľby, kedy, s kým a za koľko budem pracovať. Nezávislosť, čas pre moju rodinku, deti, môjho muža … A učím sa mať čas pre seba, lebo ten som si často nevedela nájsť.

Nevýhody? Je to ako s každým podnikaním. Ste si zamestnancom a šéfom v jednej osobe. Vyžaduje to veľa sebadisciplíny a nám sa tak často nechce :). Ale milujem svoju prácu, pretože ten výsledok stojí za to. A nehovorím iba a peniazoch.

Keďže portál ĽudiaĽuďom.sk je o pomáhaní, aký je Váš postoj k dobročinnosti? Akú formu pomoci druhým uprednostňujete?

Som rodený filantrop a rada pomáham. Prispievam do Dobrého Anjela (ako väčšina mojich kolegýň) finančne aj vecne. Som zaťažená najmä na deti. Najradšej by som prijala všetky deti sveta, aby som ich mohla chrániť. Verím, že deti sú to najlepšie, čo kto kedy vymyslel.

Naša spoločnosť rovnako podporuje organizácie, ktoré sa venujú práve deťom, takže prispievam aj tu svojím dielom.

Práve 31. Augusta v Bratislave sa organizuje beh a chôdza na 5 km Velvet Run, ktorej sa zúčastním a ktorej výťažok pôjde na vybudovanie záhrady pre Detskú onkológiu a nemocnicu na bratislavských Kramároch. Na beh akosi nevládzem s dychom :-), ale určite si to odchodím.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 26

Prosím pomôžte nášmu synčekovi Alexíkovi dostať sa na potrebnú liečbu do Egypta.

Ahojte volám sa Alexík Hrušovský a som choručký. Bývam v Smižanoch s mamkou a ockom. Prial by som si, aby ste mi pomohli s peniažkami, za ktoré by mi ocko a mamka zaplatili liečbu v Egypte. Stojí veľa peňazí a my toľko nemáme, pretože ma stále vozia na liečenia, ktoré by mi mali pomôcť a sú finančne veľmi náročné.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu