O Sabinke a plastových vrchnáčikoch

Kde bolo tam bolo, narodilo sa jedno malilinké dievčatko. Mama, ocko a starší braček jej vybrali meno Sabinka a veľmi sa z nej tešili. Sabinka bola krásna ako princezná – veľké modre očká, pekná tvárička a nevinný úsmev robili radosť všetkým, na ktorých pozrela. To však Sabinka ešte netušila, že ju už čoskoro čaká veľký boj.

Sabinka sa narodila s chorobou, ktorá jej oslabuje svaly v tele. Mamička s ňou denno denne cvičila špeciálne cviky aby telíčko rozhýbala. Napriek tomu, že cvičenie bolo veľmi náročné, pomáhalo len trošku. Nestačilo k tomu, aby dobehla svojich vrstovníkov. Sabinka rástla, už sfúkla aj prvú sviečku na torte, stihla pochodiť rôzne liečenia, rehabilitácie, terapie, ale stále nevedela ani len sedieť. Pokroky boli stále príliš malé.

Jedného dňa sa mamička dočítala o zázrakoch, ktoré dokážu spraviť tety a ujovia doktori v rehabilitačnom centre Adeli. Mamička bola nadšená. Ihneď si zaumienila, že sa tam musí so Sabinkou dostať. Lenže – toto liečenie bolo veľmi drahé, také drahé, že aj sto bábik alebo sto parádnych autíčok je oveľa lacnejších.
“Čo teraz spravíme?“ opýtala sa mamička Sabinky, otecka a bračeka pri jednej večeri. V kuchyni zavládlo ticho. Po chvíli sa ozval otecko:
“Môžeme poprosiť dobrých ľudí, našich známych a kamarátov, možno niekto robí v takej firme, ktorá nám bude vedieť darovať aj toľko veľa peniažkov.“
“To je dobrý nápad!“ tešila sa mamička.
Aj braček Alexko bol nadšený, povedal, že hneď zajtra poprosí všetky detičky a tety učiteľky v škole o pomoc.

A tak sa začali všetci vypytovať – mamička pri prechádzkach so Sabinkou, otecko v robote, Alexko v škole a medzi kamarátmi. Všetci usilovne hľadali pomoc pre malú Sabinku. Jedného dňa sa mamička dozvedela, že Sabinke môžu pomôcť aj plastové vrchnáčiky. Vraj existuje taká fabrika, ktorá z tých vrchnáčikov potom vyrába rôzne veci. Ak by rodinka pre fabriku vyzbierala dosť vrchnáčikov, riaditeľ fabriky malej Sabinke rád zaplatí toto drahé liečenie.

Začalo sa zbieranie vrchnáčikov pre Sabinku. Zbierali nielen Sabinkini známi a priatelia, ale postupne sa k zbieraniu pridávali ďalší a ďalší dobrí ľudia, rôzne firmy a organizácie. Zbierali sa vrchnáčiky z plastových fliaš (minerálky i sladené nápoje), z krabíc od mlieka, džúsov, Acidka… teda zo všetkých nápojových výrobkov uzatvárateľných plastovým vrchnáčikom.

A ako sa táto rozprávka skončila?

Nuž, ešte sa neskončila. Plastové vrchnáčiky zbierame aj my v Budatku, naša členka Katka, ktorá celú iniciatívu spustila, ich bude postupne po vreciach odvážať Sabinke a jej rodičom. Jedného krásneho dňa, keď vrchnáčikov bude konečne dosť, sa Sabinka dostane na vytúžené liečenie, kde aj s ňou tety a ujovia spravia malý zázrak a Sabinka sa bude môcť konečne v kočku bezstarostne posadiť alebo spraviť prvý krok vo svojom živote. 

Pomôžte nám dať tejto rozprávke šťastný koniec. Oslovte aj vy svojich známych, kamarátov, kolegov v práci či rodičov. Pomôžme spolu nazbierať či už pomocou vrchnáčikov, alebo finančným darom hypotonickej Sabinke 4 500 eur na liečenie v centre Adeli a v hyperbarickej komore.

Bližšie informácie o zbierke, zberných miestach, ale aj o živote malej Sabinky a jej rodiny nájdete na stránke:
http://pomozte-sabinke.weebly.com

Ďakujeme.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu