O zdieľaní a pomoci

kvietok

Včera sa objavil na internetovej stránke veľmi dojímavý príbeh, o dievčatku, ktoré potrebuje pomoc. Liečenie v Južnej Kórei. Tak ako mnohý iný ani ja som neváhala a hneď som klikla tlačítko zdieľanie aj napriek tomu, že rodinku nepoznám, a ani som sa nezamyslela, či je to pravda alebo nie. Jednoducho mi to bolo samozréjme, že aspoň to posuniem ďalej.
Potom som sa nad tým zamyslela, a veľmi mi prišlo ťažko. Videla som ako všetci moji známy zdieľajú, neváhali a tiež klikli na zdieľaj. Bez toho či tú rodinu poznajú.
Dôvod prečo mi prišlo clivo?

Ja už tri roky sa snažím osloviť aj cez ĽudiaĽuďom výzvou a prosím každého aby aspoň klikol zdieľaj možno sa nájde niekto kto by nám bol nápomocný, no márne sa doprosujem.
Ide o mojich známych rodinu priateľov aspoň som si to o nich myslela, poznajú ma veľmi dobre, vedia aká som, ako žijem, vedia aký máme problém. Po publikovaní článku mi len zavolajú, overia si či je to tak, porozprávam im čo sa stalo a tým to končí. Žiadna pomoc, ani len maličké klik Zdieľaj.
Na tej druhej strane sú ľudia, ktorý ma poznajú len krátko, alebo vôbec nevedia o mne a mojej rodine nič, jednoducho mi veria a pomôžu, zdieľajú, napíšu pár slov, ktoré zahrejú pri srdci, je to niekedy viac ako finančná pomoc. Ďakujem im za to veľmi.

Ako sa hovorí v núdzi poznáš človeka a hlavne svojich priateľov. Ja som ich vďaka mojej dcérke našla a spoznala. Som im nesmierne vďačná, že stoja pri mne v ťažkých časoch a podporujú ma. Poviem pravdu od niektorých som nečakala takú podporu a veľmi milo som prekvapená, zo srdca a úprimne im ďakujem a na druhej strane od tých čo som si myslela, že sme naozaj priatelia aj keby sa čo dialo, ostala som nemilo prekvapená ba priam sklamaná. Ale moja vina nemôžem očakávať , nebudem potom sklamaná.

Aby som sa dostala naspäť k tomu o čom som začala písať, dnes som sa už na sieti dočítala, že to zdieľanie o pomoc dievčatku, išlo o podvod, zasa neviem do akej miery je to pravda, ľudia veľmi zavádzajú. Kvôli takýmto článkom potom nemáme šancu tí, ktorý naozaj potrebujeme pomôcť osloviť o zdieľanie a dočkať sa podpory.
Neviem čím to je, že skôr veríme cudzím ako svojim priateľom a ľuďom čo poznáme. No aj tak som vďačná za tých málo priateľov, ktorých mám lebo viem, že sú ozaj priateľmi. Ďakujem, že ste.

Moja snaha ako pri každom blogu, je osloviť Vás milí darcovia, pomôžte mi z liečením dcérky Alžbetky a syna Lukáša. Ich liečenie je aj ich budúcnosť, ja ako rodič nemôžem byť k tomu ľahostajná, preto robím to za čo ma niektorý odcudzujú a kritizujú. Vaša podpora je naša nádej. Ďakujeme ak sa rozhodnete nám pomôcť. Každé euro viem zdokladovať ak niekto potrebuje overiť pošlem doklady na mail.
Podporte moje výzvy prosím ĽudiaĽuďom.sk – Vaša pomoc by nám umožnila liečiť syna Lukáša
ĽudiaĽuďom.sk – Nádej pokračovať v rehabilitačnom liečení pre Alžbetku.

autor foto: petosigi


Parezka podporuje výzvy

Image 19

Nádej pokračovať v rehabilitačnom liečení pre Alžbetku.

Alžbetka by rada robila s pravou rúčkou to čo aj s ľavou, no nejde jej to kvôli zraneniu, ktoré mala keď prichádzala na tento svet. Pomohlo by jej však liečenie v špeciálnom rehabilitačnom centre Renona Rehabilitation kde sú výborní fyzioterapeuti, ktorý Alžbetke veľmi pomáhajú hlavne ovládať pravú rúčku, za čo sme im nesmierne vďačný.

Podporiť výzvu

Image 14

Vaša pomoc by nám umožnila liečiť syna Lukáša

Rozhodnúť sa komu viac pomôcť synovi či dcére je pre rodiča nepredstaviteľné. Milujeme predsa každé dieťa rovnako, no keď nastane nejaký problém hlavne ten zdravotný rodič neváha a hľadá možnosť ako mu pomôcť. Máme tú smolu, že obe naše deti potrebujú rehabilitácie a liečenie na čo nám nevystačí jeden príjem aby sme všetko uhradili preto sa obraciam na Vás, ktorý chcete a môžete nám pomôcť. Zo srdca ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu