Odovzdanie postieľok pre najmenších

titulka

Minulý rok na jeseň iniciatíva Rádio funguje spoločne s portálom ĽudiaĽuďom.sk a OZ malíček pripravila užasnú zbierku pod názvom Najkrajší hlas, ktorej cieľom bolo vyzbierať takmer 70 000 eur na nákup špeciálnych vyhrevných postielok do 6 perinatologických centier na Slovensku. Perinatologické centrá zabezpečujú intenzívnu, resuscitačnú a vysokošpecializovanú neonatologickú starostlivosť o predčasne narodených a kriticky chorých novorodencov.

Za iniciatívou Rádio funguje stojí 6 najpočúvanejších komerčných rádii: Rádio Expres, Fun rádio, Europa 2, Rádio Vlna, Rádio Jemné a Rádio Anténa Rock. Iniciatíva vznikla s cieľom podporiť rádio, ako jeden z nosných pilierov efektívneho mediamixu. Vďaka zbierke Najkrajší hlas sa podarilo dokázať silu rádia a jej nezastupiteľné miesto. Rádio je stále súčasťou našich životov a aj v dobe sociálnych sietí a onlinenových médii má rádio stále svoje miesto v mediálnom svete.

1Vďaka vašej úžasnej podpore a pomoci sa nám podarilo vyzbierať viac ako 69 tisíc na nákup špeciálnych vyhrevných postielok do 6 perinatologických centier na Slovensku, za čo vám z celého srdca v mene malých bojovníkov a zdravotníckeho personálu ďakujeme.

Za vyzbierané finančné prostriedky sa zakúpili špeciálne výhrevné postieľky, ktoré podporujú udržiavanie telesnej teploty u predčasne narodených a rizikových novorodencov – dieťa nespotrebuje toľko energie na zabezpečenie vlastnej termoregulácie. Vďaka tomu je možný skorší prechod dieťaťa z inkubátora k mame. Postieľky aj matrace vyrobila spoločnosť Alfamedic s.r.o. (ČR), ktorá tieto pomôcky dodáva do nemocníc nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Vyhrievaný matrac do novorodeneckej postieľky, je klinicky skúšaná, certifikovaná zdravotnícka pomôcka, schválená pre bezpečné používanie u detských ale i dospelých pacientov počas operácie. Každoročne podlieha výrobnému auditu a testom použitých materiálov. Zariadenie má bezpečnostné prvky, ktoré sledujú nastavenú teplotu, aby neklesla alebo nevystúpila mimo nastaveného rozhrania. Teplota matraca je zobrazovaná na displeji riadiacej jednotky. Má trojstupňovú ochranu proti možnému poškodeniu zdravia tak pacienta ako i personálu.

Prvých 10 Novorodeneckých lôžok MINI s výhrevnou podložkou sa odovzdalo v októbri 2019 v Košiciach a Prešove. Zvyšných 20 sa odovzdalo v marci 2020 do nemocníc v Martine, Banskej Bystrici, Nových Zámkoch a Bratislave.

2


OZMalicek podporuje výzvy

Image 99

Vyhrievané postieľky pre novorodencov

Naším cieľom je kúpa postieľok s vyhrievanými matracmi pre predčasne narodených novorodencov do 6 perinatologických centier na Slovensku.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu