Ospravedlnenie

Píšem na základe mailu, ktorý som obdržala v sobotu ráno od administrátora tejto stránky. Súvisel s blogom V tele Pipiny, za ktorý som bola označená, že som ho ukradla.

Nakoľko bol blog uverejnený na tejto stránke, považujem za svoju povinnosť sa k tomu vyjadriť a ak som ním spôsobila i čosi viac o čom ešte neviem, tak aj očistiť meno tohto portálu.

Mrzí ma, že som bola obvinená z krádeže časti diela pani Kvetoslavy Vanerkovej napriek tomu, že to ani v myšlienkach nebolo nikoho cieľom a ani úmyslom.

Chcem však túto záležitosť, ktorá je nepríjemná pre každého, už uzavrieť. Aj preto sa teraz vyjadrím len k pôvodnej podstate tohto problému a situácii, pre ktorú vznikol.

Moje vysvetlenie je tu:

Chcela som na tomto blogu uverejniť text, ktorý vzbudí pozornosť a podporí charitatívny projekt. Hovorila som o tom s mojou známou, ktorá mi z jej vlastnej vôle a nápadu poslala text poviedky s tým, že sme sa dohodli, že ho upravím podľa svojej mienky. Netušila som, že nie je jej. Môžete mi veriť, alebo nemusíte. Nakoľko som sa rozhodla túto osobu nemenovať, ak bude chcieť a bude mať odvahu, ozve sa sama a vysvetlí za seba, čo ju k tomu viedlo. Myslela som si, že je to v poriadku, keďže som bola v tom, že autorka je ona. Pod blogom som však bola podpísaná ja.

Rozhodla som sa ju nemenovať, ide však o súkromnú osobu, nie verejne známu a verím, že keď mi posunula text, ktorý posunula, že to nemyslela v zlom. Poznám ju a viem, že by nechcela ublížiť, chcela pomôcť dobrej veci. No neuvedomila si dôsledky/následky.

Mrzí ma celá situácia, chápem autorku, že sa nahnevala. Portál som požiadala o stiahnutie/zmazanie daného blogu. Týmto sa ospravedlňujem pravej autorke daných častí textu a prosím ju o prepáčenie.

Ospravedlňujem sa všetkým a poviem už len, že, „chcem byť človekom, ktorý sa mi nehnusí.“ Napokon, „brány svojej väznice si nesie každý človek v sebe“ a ja už dnes viem, že nech sa stane čokoľvek, už nikdy nebudem tým istým človekom.

Nič to však nemení na tom, že má celá vzniknutá situácia nesmierne mrzí a že sa nemala stať.

Prepáčte, ospravedlňujem sa.

Marcela Václavková Konrádová

(Marci V.K.)

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu