ĽudiaĽuďom.sk – ako si môžete pomôcť

Naša stránka existuje už nejakú tú dobu. Napriek tomu sme si všimli, že mnoho ľudí doteraz nemá úplne jasno v tom, ako to celé funguje. Prečo bola zriadená a za akých okolností môže byť skutočne nápomocná. Poďme sa teda na to spolu pozrieť.

Najprv by sme si mali uvedomiť, kto sú užívatelia stránky:

1. jednotlivci v núdzi

2. neziskové organizácie, občianske združenia, samosprávy, aktivisti

3. ľudia ochotní prispieť na dobrú vec

Ja sa budem najprv venovať druhej cieľovej skupine – neziskovým organizáciám. Ako všetci dobre vieme, neziskový sektor funguje ako funguje. Raz sa darí lepšie, raz menej. Z projektových manažérov sa stávajú profesionálni internetoví surferi, ktorí dúfajú, že sa im podarí objaviť zaujímavú výzvu. S vypracovaným projektom potom nabehnú v posledný deň, v poslednú minútu na poštu, aby tak získali nejaké tie eurá na začatie projektu. Jednoduché to teda nie je. Ale to v žiadnej profesii.

Neziskový sektor si vyžaduje značnú dávku kreativity. Vymyslieť plán, ako niečo zrealizovať, nájsť naň dotácie (o veľkej konkurencii už ani nehovoriac), oslovovať sponzorov. Mnohé organizácie sú doslova závislé od schvaľovania grantov a získavania 2% z daní. Možnosti, ako osloviť nenútenou formou verejnosť s prosbou o finančné dary, sú na Slovensku značne obmedzené. Toto je jeden z dôvodov, prečo platforma ĽudiaĽuďom vznikla. Vyskúšať nový spôsob prispievania organizáciám neziskového sektora.

Druhá cieľová skupina, ktorá môže portál využívať, sú jednotlivci v núdzi. Musíme povedať, že ich je na portáli podstatne viac ako samotných organizácií. Je to pochopiteľné. Jednotlivci v ťažkých životných situáciách sú neraz doslova odkázaní na to, či im niekto niečo dá. V opačnom prípade si pomôcť nevedia. A tak na stránke ĽudiaĽuďom.sk nájdete výzvy na nákup vozíčka, absolvovanie rehabilitačnej liečby, či úpravu schodiska pre invalidov. Mnohým ľuďom a organizáciám sa naša myšlienka páči. S nadšením sa na stránku zaregistrujú, vytvoria výzvu, prihodia jednu – dve fotky, a je to.

Už sa len čaká, kým peniažky nabehnú na účet. Čaká, čaká a čaká. Peniažky neprichádzajú. Výzvu nechce nikto podporiť.

Čo to má znamenať? Tá stránka vôbec nefunguje!“ rozčuľujú sa niektorí. A tu je ten kameň úrazu. Zase chceme niečo len tak. Bez vynaloženia úsilia. Takto to, bohužiaľ, nefunguje. Preto sa lepšie pozrime na to, ako je možné, že na niektoré výzvy sa vyzbierala slušná suma peňazí, a na iné nepribudol po pol roku ani cent.

Stránka Vám dáva priestor zaregistrovať sa, zviditeľniť sa, upozorniť na seba, na svoje projekty (v prípade organizácií) či zdieľať svoj ťažký životný údel (v prípade jednotlivcov). Registráciou sa však nič nekončí. Vyžaduje sa Vaša aktivita. Informujte o výzve priateľov na facebooku. Rozpošlite info o nej známym cez email. To, čomu sa hovorí sociálna sieť, Vám teraz môže byť nápomocné viac ako kedykoľvek predtým. Píšte blogy na našej alebo inej k tomu určenej stránke, dajte o sebe vedieť. Nemusíte byť otravní, len sa pravidelne pripomínajte. Zaberá to, verte nám. Držíme Vám v tom palce.


Žaneta Halászová podporuje výzvy

Image 41

Bojujeme zo všetkých síl - pomôžte nám aj Vy

Degeneratívne ochorenie mozgu, praktická slepota, mentálny postih, spastická kvadruparéza ....diagnózy, ktoré našim dvom deťom nedovolia žiť život plný detských radostí. Branka a Zorku sprevádzajú v živote veľké komplikácie avšak statočne, hoci často so slzami v očiach, žijú svoj život ako malí bojovníci.

Podporiť výzvu

Image 1

Katarínka - Záchrana ruín kláštora Sv. Kataríny formou dobrovoľníctva mladých

Katarínka je projekt, ktorým sa mladí ľudia formou letných táborov snažia zachrániť kláštor sv. Kataríny pred ďalším pustnutím a rúcaním. Tábory sú určené pre mladých ľudí vo veku od 17 rokov z celého Slovenska (dobrovoľníkov bez nároku na finančnú odmenu), bez výdobytkov civilizácie ako je počítač, internet mobil, elektrina, či teplá sprcha.

Podporiť výzvu

Image 20

Cestujte so mnou...

Ahojte tety a ujovia, kamaráti... :)

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu