Pomáhať je správne. Stále viac Slovákov je presvedčených, že štedrosť nie je prežitok.

20200203_Ludia_Ludom_9M_300x300

V priebehu februára presiahla pomoc sprostredkovaná darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk hranicu 9 miliónov eur. Štedrosť Slovákov, ako aj ich presvedčenie, že je správne pomáhať rodinám v ťažkej životnej situácii, ľuďom so zdravotnými ťažkosťami či mimovládnym organizáciám naďalej rastie.

Portál ĽudiaĽuďom.sk poskytuje bezpečný online priestor pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc, a tiež tých, ktorí chcú pomoc poskytnúť. Dôveryhodnosť portálu stúpa, čoho dôkazom je aj značný rast sprostredkovanej finančnej pomoci. Za posledné tri mesiace výška poskytnutých darov presiahla 1,3 milióna Eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to nárast o 86%,“ povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

„V novembri a decembri 2019 sme na našom portáli uverejnili niekoľko výziev, ktoré chytili darcov za srdce a podarilo sa ich naplniť v krátkom čase. V jednej nájdeme napríklgrafad príbeh, ktorý potreboval pomoc pri liečení ťažkých nádorov na chrbtici. Keďže na Slovensku mu lekári nedokázali pomôcť, obrátili sa rodičia na kliniku v Nemecku. Liečbu tam však museli hradiť sami. Za necelé dva týždne dokázali naši darcovia pomôcť sumou 20 tisíc eur,“ hovorí o štedrosti ľudí Ella Šingliarová, výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

V spomínanom období spustilo šesť najpočúvanejších komerčných slovenských rádií v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk a občianskym združením malíček projekt Najkrajší hlas, ktorého cieľom bolo zakúpiť 30 detských postieľok s vyhrievanými matracmi do 6 slovenských perinatologických centier. „Tento projekt bežal dva mesiace, počas ktorých sa podarilo cez náš portál vyzbierať 69 tisíc eur. Vďaka nim sa predčasne narodeným deťom skráti čas pobytu v inkubátore, dokonca sa mu niektoré úplne vyhnú.  Budú tak môcť stráviť viac času so svojimi mamami a počuť ich hlas, ktorý im dodáva pocit bezpečia a istoty. Niekoľko postieľok už je odovzdaných a ďalšie sú na ceste,“ hovorí Ella Šingliarová.

V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných viac ako 800 aktívnych výziev a ich počet narastá. Finančné prostriedky sprostredkované portálom sú príjemcom zasielané v plnej výške. Bankové poplatky spojené s prevodom peňazí či vedením účtu hradí nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM, ktorá portál spravuje. Náklady s tým spojené dokáže organizácia hradiť aj vďaka 2% z daní, ktoré je možné poukázať práve v týchto mesiacoch.

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu