Prečo nie budúcnosť, ale prítomnosť nás robí šťastnými

woman-690118_6401

Žijeme v uponáhľanej dobe. Každý deň sme zaneprázdnení. Budujeme kariéru a snažíme si plniť svoje ciele. Sami seba presviedčame o tom, že keď ich dosiahneme, budeme mať čas na svojich známych, rodinu a až potom budeme šťastní. Pýtam sa však sám seba: Keď ich dosiahneme, budú stále medzi nami tí, s ktorými chceme zdieľať ciele, ktoré sme si splnili? Budeme naozaj potom robiť to čo sme chceli?

Šťastie je cesta nie cieľ a nech je akokoľvek dlhá, nezáleží na tom, ak po nej kráčame šťastní. Netvrdím, že nie je dobré mať ciele a túžby. Motivujú a posúvajú nás vpred. Ale čo ak sú tak ďaleko, že kvôli tomu nevnímame prítomnosť? Sú predsa veci, z ktorých sa môžeme tešiť tu a teraz.

Rodina a priatelia

1
Prežili sme s nimi určitú etapu života. Stáli pri našich pádoch a sklamaniach.Usmerňovali nás. Je úžasné vedieť, že nech sa stane čokoľvek, sú vždy pri nás. Možno práve vďaka nim sme dnes tam kde sme.

 

 

Zdravie

V našom živote prichádzajú chvíle, keď nám je ťažko. Máme pocit, že život je k nám nespravodlivý. Strácame akúsi chuť do života. V takýchto chvíľach si musíme uvedomiť, že ak sme zdraví- máme základ všetkého. Základ, na ktorom môžeme budovať. Tešme sa z toho a ďakujme každý deň.

Veľmi ma inšpiruje Nick Vujicič. Žije život bez nôh a rúk. Prešiel si ťažkým životným obdobím, no nakoniec našiel svoju cestu a teraz inšpiruje milióny ľudí po celom svete. Dáva ľudom nádej, že nič nie je tak zlé ako sa na prvý pohľad zdá a že všetko je o postoji, ktorý voči životným okolnostiam zaujmeme.

Deti

2
Sú kúsok z nás.
Musí byť pekný pocit vidieť ich prvé kroky, úspechy. Sledovať ako sa ich život postupne mení, byť pri všetkom, počuť o ich prvých láskach a sklamaniach. Riešiť s nimi problémy, ktoré ste kedysi riešili vy. Sú to chvíle, ktoré asi žiadny človek nechce zameškať.

 

Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi

Viac zaujímavých článkov nájdete na www.vzdelavac.sk

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu