Pred rokom by som nepovedala…

Asi pred 4-5 rokmi som bola v takej finančnej situácii, že som nemohla ani spávať. To som dostávala 260€ dôchodku, z toho som splácala  230€ pôžičky a starala som sa o 2 maličké vnúčatá, na ktoré som nič nedostávala.Ešteže s nami býval otec, ktorý tiež prispieval na domácnosť. Nebudem tu rozpisovať, ako som sa viac a viac zadlžovala a ako mi pomáhala rodina, to mám napísané vo svojej výzve.

Je tomu asi dva roky dozadu, čo mi dcéra Monika povedala, že mám dobrý horoskop, čo sa financií týka a že sa mi začne dariť. Len som sa nad tým pousmiala. Neverím na horoskopy. A pravdepodobnosť, že by som si pri dvoch malých deťoch, mojom veku a zdravotnom stave mohla privyrobiť bola mizivá. No predpoveď sa pomaly, ale isto ale začala napĺňať. Začala som dostávať náhradné výživné, neskôr začala na deti platiť dcéra, zvýšil sa mi dôchodok, zaregistrovala som sa na portáli Ľudia ľuďom… No moje príjmy postačia na skromné živobitie. Je pravda, že som sa znovu zadĺžila, lebo si to náš starý dom vyžadoval, ale pôžičku vládzem ako – tak splácať. Nič naviac si nemôžme dovoliť. Keď sa deti dožadovali dovolenky pri mori, letného tábora a pod., moja odpoveď bola vždy rovnaká: “Sú aj dôležitejšie veci a keď sa nám podarí našetriť,tak pôjdeme. No keby mi niekto napr. v decembri povedal, čoho sa dožijeme tento rok, asi by som ho vysmiala.

Začiatkom januára som si zaregistrovala výzvu na tejto stránke, teším sa z každého príspevku. Vyhrala som tu 1 000€.

Posledný júnový víkend mi kamarátka zo strednej školy zaplatila ubytovanie /aj pre deti/  na 2 noci v Trenčianskych Tepliciach, kde bola aj ona.

Deti dostali 10 dňový letný tábor  od rádia Jemné melódie, odo mňa by sa isto nedočkali. Len tak mimochodom, keď videli, ako sa teším, Jurko sa ma spýtal: “Babka a Ty sa prečo tak tešíš, ked nejdeš s nami?”

Dcéra Ivanka, mama detí, o ktoré sa starám, sa “unormálnila”, vo Švajčiarsku sa vydala a vedie normálny život. Deti sa stále pýtali, kedy pôjdeme na návštevu. Nebolo to možné, pretože bývali v podnájmoch v jednoizbových bytoch. V júli dostali dvojizbový byt a koncom júla sme cestovali na návštevu.

Dcéra Monika momentálne robí v Taliansku v prímorskom meste Brindisi, kde nás pozvala na návštevu. Samozrejme sme skúsili aj more a už sa deti nebudú vypytovať, kedy pôjdeme  na dovolenku k moru. Už boli. Tu ešte dodám, že jeden podnikateľ, ktorému som poslala link na moju výzvu, mi na cestu daroval 250€.

Kedysi som oslovila jedného “viacnásobného ” poslanca, ktorý sa rozhodol poslanecký plat zo samosprávneho kraja venovať na charitatívne účely, či by mohol prispieť na moju výzvu. Nedúfala som. No aké bolo moje prekvapenie, keď sa mi ozval . Stretli sme sa, podebatovali a bude z toho kuchuynská linka. Kuchyňa je stará, elektrické rozvody sú ešte hliníkové, tak robíme “generálku”. A práve na ňu použijem tých 1 000€ z výhry. A po 10.9. sa bude montovať linka.

Od Dobrého anjela som aj s deťmi dostala 4 – dňový pobyt do Aquacity Poprad vrátane polpenzie a neobmedzeného vstupu do bazénov.  3.9. cestujeme. Aj napriek tomu, že máme rozbitú kuchyňu. Takto momentálne vyzerá:

Podala som si cez Ligu proti rakovine prihlášku na týždenný relaxačný pobyt do Dudiniec. Pre nedostatok miesta mi pobyt schválený nebol, bola som vedená ako náhradnička. Včera som si našla mail, že sa 1 miesto uvolnilo, či chcem ísť. Aj keď mi to veľmi nepasuje, pretože máme “rozbitú” kuchyňu, neodmietla som. To bude pre mňa vlastne prvá dovolenka bez detí. Kým tu neboli, chodievala som do kúpeľov, v lete k moru atď. Keď prišli deti, už sa mi nedalo. Vlastne od r. 2004 som nikde nebola. Okrem pobytov v nemocnici.

Viem, že tieto výlety nie sú pre život najpodstatnejšie, ale isto najbližších 5 rokov by som si ich nemohla dovoliť. Ani jeden z nich.

A tak ďakujem. Všetkým, čo prispeli priamo na moju výzvu, alebo mimo nej. A ďakujem aj za túto stránku.

 


Emiliána Beňová podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 65

...Sama so štyrmi deťmi

Dobrý deň. Volám sa Anka, mám 34 rokov a som sama so štyrmi deťmi na rodičovskej dovolenke. Nachádzam sa v zúfalej situácii a nemám nikoho, kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu