Presvedčili sme sa: V Pentagone žijú neuveriteľne šikovné deti

DF SR

Mnohí bratislavský Pentagon z diaľky obchádzajú a uličkám okolo sa vyhýbajú. Netušia však, aké talentované a inteligentné deti tam bývajú. My sme sa o tom presvedčili na vlastnej koži.

Projekt Kamoši z webu z dielne darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk je určený najmä na podporu vzdelávania detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev. Tu môžu organizácie, ktoré s deťmi pracujú, registrovať výzvy na finančnú pomoc spojenú s rozvojom talentu detí a zároveň ako príjemcovia zodpovedajú za prerozdelenie darovaných financií. Súčasťou projektu Kamoši z webu je aj mini sociálna sieť Malí kamoši. Práve tu môžu deti zábavnou formou vypĺňať vedomostné testy, zbierať odznaky, písať príbehy na pokračovanie, nahrávať fotky alebo blogovať.

V známom Pentagone v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa žije veľa detí, ktoré nemajú možnosti rozvíjať svoj talent. Preto sa tím ĽudiaĽuďom.sk v spolupráci s Detským fondom Slovenskej republiky rozhodol, že zorganizuje v MIXklube, ktorý sa týmto deťom venuje, popoludnie formou školy hrou. Záujem detí o vedomostné testy všetkých prekvapil. Pri počítačoch sa predbiehali a vyberali si testy, ktoré boli určené vyššej vekovej kategórii.

„Deti boli veľmi aktívne, dokonca medzi sebou pretekali, kto vyrieši viac testov a získa viac odznakov. Aj napriek zdravej súťaživosti si však navzájom radili správnu odpoveď,“ povedala nám manažérka projektu Kamoši z webu Daniela Lališová.

Deti dostali za vyplnené testy ocenenia. „Najúspešnejších sme odmenili diplomom, medailou a drobnými vecnými cenami. Za necelé dve hodiny, ktoré sme strávili v MIXklube, deti vyriešili 59 testov na rôzne témy od futbalu až po chémiu,“ dodala Lališová. Deti vedomostné testy natoľko zaujali, že sa k nim vracali aj neskôr. V Pentagone žije aj veľa talentovaných detí, ktoré sa venujú rôznym športovým aktivitám, napríklad hrajú futbal v bratislavských športových kluboch.

 

Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 100

Výstroj pre talentovaného futbalistu

Marko hráva futbal za FC Ružinov Bratislava v kategórii "Starší žiaci U15". Je dôležitou súčasťou športového ducha tímu, pričom jeho góly pomáhajú vyhrávať ligové zápasy. Patrí medzi talentovaných hráčov, o čom svedčí fakt, že ho tréner zobral na skúšky do Rakúska. Dobrá výstroj by mu pomohla k futbalovému rastu a mohol by naplno využiť svoje schopnosti.

Podporiť výzvu

Image 100

Kopačky a lopta pre začínajúceho futbalistu

Kristián rád hráva futbal s kamarátmi. Brat Marko, ktorý hráva za starších žiakov FC Ružinov Bratislava, ho bráva niekedy na tréningy. Tam Kristián vidí, ako to vyzerá v skutočnom klube a rád by bol súčasťou podobného tímu. Aby sa jeho túžba začala napĺňať, potrebuje mať kopačky a loptu. Bude tak môcť futbalovo napredovať a ísť v stopách svojho brata.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu