Príď na IP akadémiu a využi leto naplno!

ipa

Letné obdobie dovoleniek a prázdnin sa dá využiť aj inak. K oddychu bezpodmienečne patrí aj čas pre seba a to je ideálnou príležitosťou zapracovať na svojom odbornom rozvoji ale aj osobnostnom raste. IP akadémia to vie ponúknuť.

IPčko.sk je projekt internetovej poradne, v ktorej dobrovoľníci z oblasti psychológie a sociálnej práce denne pomáhajú mladým ľuďom bojovať s ich ťažkosťami a problémami. Je to projekt, ktorý začínal doslova v obývačke, no dnes má za sebou už niekoľko úspechov. Profesionalita, k akej sa dopracovali, vypovedá o tom, že vedia “ako na to”.

Za roky svojej činnosti sa v mnohých veciach zdokonalili natoľko, že tieto skúsenosti chcú odovzdávať aj ďalej a pomôcť i ostatným, ktorí možno niečo podobné skúšajú a nevedia ako na to. V spolupráci s ďalšími združeniami (Centrum pre tréning a rozvoj, Persona) vytvorili program Letnej IP akadémie, ktorá je jedinečnou možnosťou naučiť sa viac či už do odbornej praxe ale i pre osobný život. Ponuka kurzov je skutočne bohatá a pestrá.

Letné kurzy sú pre všetkých, ktorí sa chcú zdokonaliť v práci s dobrovoľníkmi, písaní projektov do grantových výziev, vytváraní preventívnych programov a skupinových aktivít, čo sa zíde hlavne ľuďom angažujúcim sa v rôznych neziskovkách ale i učiteľom, vychovávateľom a každému, kto pracuje so skupinami ľudí a chce, aby si z pripravených aktivít odniesli zážitok.

Na svoje si prídu aj tí, ktorých fascinuje svet spoza objektívu kamery a chceli by vedieť vytvárať pútavé videopríbehy alebo použiť video k propagácii svojich myšlienok. Keďže svet ovládajú reklamy a rôzne spoty, je dobré vedieť tvoriť videá a takýmto dnes veľmi populárnym spôsobom zaujať i širšiu verejnosť.

Fakt, že ťažké témy a problémy sa ľahšie otvárajú vo virtuálnom prostredí, dokazujú aj ľudia, ktorí sa čoraz stretávajú s tým, že nevedia pomôcť kamarátovi či kamarátke na sociálnej sieti. Jeden kurz sa bude venovať aj téme online pomoci ľuďom, ktorí potrebujú pomoc, no v danom momente sú od nás na kilometre vzdialení a jediné, čo máme je internetové spojenie.

Ponuku dopĺňajú kurzy o sebapoznaní, v ktorých sa môže každý naučiť o sebe niečo nové, upratať si sám v sebe, zodpovedať si na otázky o tom, na čo to všetko bolo dobré a žiť život podľa reálnych cieľov. Nezabúda sa ani na potenciálnych lídrov a rozvíjanie ich schopností. To všetko v sebe nesie tohtoročná letná IP akadémia.

Viac informácií nájdete na www.ipcko.sk


Marek Madro podporuje výzvy

Image 71

VŽDY a VŠADE – Pomoc na dosah

IPčko.sk je internetový portál, na ktorom pomáhame ľuďom VŽDY, keď sa cítia bezmocne, bezradne, sami, keď nevedia čo ďalej. Chceme však robiť všetko pre to, aby sme vedeli pomáhať aj VŠADE.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu