Rok 2016 očami tímu ĽudiaĽuďom.sk : Projektová manažérka Zuzka Ondrášiková hodnotí uplynulý rok

Druhy obrazok Vianoce

Posledné dni starého roku sú presne ten čas, kedy mnohí z nás hodnotia a spomínajú, ako uplynulý rok prebiehal. či už v pracovnom alebo súkromnom živote. Ten pracovný život členov tímu ĽudiaĽuďom.sk bol tento rok naozaj perný. Máme za sebou skvelé projekty ale aj mnoho osobných stretnutí s rodinami, ktoré sa ocitli v núdzi a potrebovali pomoc. Na jedno také stretnutie spomína aj projektová manažérka ĽudiaĽuďom.sk Zuzka Ondrášiková. 

Výzva, ktorá ma najviac chytila za srdce:

Je mnoho výziev, ktoré by som vedela spomenúť, ale jedna mi utkvela v pamäti. Pani Fujáková prišla výzvy na finančnú pomco zaregistrovať k nám osobne. Pani Fujáková, drobná, no veľmi silná žena, mi vyrozprávala príbeh, z ktorého behá mráz po chrbte. Podobná situácia sa totiž môže stať komukoľvek z nás. Pani Fujákovej v jednu noc vyhorel byt. Nikto nevie presne prečo, či skratoval nejaký spotrebič, alebo požiar spôsobilo niečo iné. V každom prípade pani Fujáková ostala duchom prítomná a oheň sama hasila, pretože kým by prišli požiarnici, vyhoreli by aj susedia. No aj napriek tomu, že zachovala chladnú hlavu, uvedomila sa, že sa ocitla vo veľmi zložitej situácií a jej život sa za pár minút zmenil od základov. Jej byt bol zničený. Celý život pracuje v štátnej správe na ministerstve, avšak z tabuľkového platu nie je možné, aby dostala úver, potrebný na rekonštrukciu bytu. Zo svojho platu si ani nedokázala odložiť tak, aby teraz mohla peniaze použiť. Preto požiadala o pomoc s nádejou, že je na svete stále veľa dobrých ľudí. Som rada, že mala pravdu a jej výzva sa pomaly napĺňa. Verím, že vyzbiera potrebnú sumu a bude sa môcť znova vrátiť domov.

kuchyna_1 kuchyna_2

Najobľúbenejší projekt roku 2016: SPOLU SVETOM

V čase, keď som začala pracovať pre ĽudiaĽuďom.sk, prípravy na tento projekt boli v plnom prúde. Vedeli sme, že to bude projekt prebehne v spolupráci so zahraničnými študentami, ktorí na Slovensku študujú cez program ERAZMUS, ale museli sme tomu dať správne kontúry. Spoločnými silami sme vymysleli podujatie plné zábavy a hier. Projektom sme chceli osloviť najmä deti príjemcov finančnej pomoci z nášho portálu, aby sa vďaka zahraničným študentom hravou formou naučili niečo nové o rôznych krajinách sveta. Študenti mali svoje stánky, kde pre deti vytvorili aktivity typické pre krajinu, z ktorej pochádzajú, Detičky maľovali, hľadali mušle v uvarených špagetách, učili sa písať čínske znaky, vyrábať kelímky na originálne belgické hranolky, učili sa tancovať tradičný rumunský tanec, súťažili a vždy sa čo to o krajine dozvedeli. Za každú navštívenú krajinu dostali deti pečiatku do svojich cestovateľských pasov. Aby sa deti nie len vzdelávali, ale aj zabávali, program bol naozaj pestrý. Prišlo bábkové divadlo, deti sa mohli naučiť hrať na bubnoch, zatancoval nám aj ľudový súbor a mohli si zaskákať na nafukovacom hrade, prípadne sa odfotiť so svojimi blízkymi v smiešnej fotobúdke. Už teraz sa tešíme na druhý ročník tohto skvelého projektu!

2 1 3


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 9

Prosím dobrých ľudí o pomoc, vyhorel mi byt.

Dobrý deň, volám sa Vierka, som zamestnaná, žijem sama, všetko som mala v poriadku až do 13. 11.2016..V tú noc mi skratoval niektorý zo spotrebičov, buď chladnička alebo rádio, z toho vznikol požiar a skomplikovalo mi to celý môj život.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu