Rozhodli sme sa zapojiť do sledu dobrých skutkov a pomáhať cez ĽudiaĽuďom.sk

cajovna

Pridaj sa k nám a spoznaj, čo je vlastne čaj. Vôňa? Je to obraz? Je to látka? Je to pocit?

Každopádne, o liečivých účinkoch čaju vieme nepamäti. Pomáha, keď potrebuješ osviežiť, dodať energiu, keď máš zdravotné ťažkosti či zlú náladu. Ako sa hovorí, na každé bobo iný liek.

Tak, ako je každý druh čaju špecifický a má svoje charakteristické účinky, tak sú špecifické aj výzvy na portáli ĽudiaĽuďom.sk, prostredníctvom ktorých neziskové organizácie, talenty, školy či jednotlivci v núdzi žiadajú verejnosť o finančnú podporu. Ako prvá čajovňa v Bratislave sme sa rozhodli zapojiť do sledu dobrých skutkov a pomáhať cez dobročinný portál ĽudiaĽuďom.sk. Pomáhať budeme tým, čo je nám najbližšie.

Od októbra 2013 čajovňa pravidelne, každý mesiac odvádza 2 % z celého mesačného obratu z jednotlivých druhov čajov na pomoc konkrétnym ľuďom, konkrétnym organizáciám. Preto odteraz pomáhaš s nami aj Ty. Kúpou akéhokoľvek čaju prispievaš na dobrú vec. A najlepšie na tom je, že presne vieš, kam peniaze putujú.

Zelená je farba prírody, lesov, našej planéty, ale charakterizuje aj ľudí, ktorí sa rozhodli ochraňovať prírodu. Preto 2% mesačného predaja zeleného čaju poputuje na podporu združenia kRaj okresu Veľký Krtíš a ich výzvy s názvom Aby nám včely neuleteli!

Čaj Oolong – Ideálny pre sviežu myseľ. Kúpou tohto čaju podporíte projekty bratislavského združenia PDCS zamerané na výchovu mladých k nenásiliu a zmierovaniu konfliktov. 2% mesačného predaja čaju Oolong tak poputujú na vzdelávanie mládeže.

V porovnaní so zeleným a čiernym čajom je biely čaj oveľa jemnejší, rozhodne však predlžuje život. Belasé krídla motýľa Organizácie Muskulárnych Dystrofikov získavajú prostredníctvom bieleho čaju 2% z mesačného predaja.

Čaj čierny – Teba pohladí a aj tých, čo najviac potrebujú oporu. Preto 2% z mesačného predaja čierneho čaju poputuje na podporu projektu Rodičovské centrum pre maloletých a mladistvých rodičov, ktoré realizuje OZ Detstvo deťom z Dobšinej.

Čaj pu-erh – Dopraj tomuto archívnemu čaju rozvinúť sa Ti v zmysloch a podporíš tým projekt komunitného rozvoja. 2% z mesačného predaja čaju pu-erh poputuje na Zriadenie chránenej dielne pre mladých ľudí na vozíkoch, ktoré realizuje OZ Active8 v Bratislave.

Čaj bylinkový – Ideálny domáci liek na detské choroby, boľavé hrdlo, naduté bruško… Bylinkami sme sa rozhodli pomáhať práve deťom, ktoré to najviac potrebujú. Preto Vladko Slamka z Trnavského kraja získava 2% z vypitých domácich liečivých byliniek na rehabilitačné cvičenia.

„Proti gustu, žiaden dišputát“ – Až na samý koniec nášho lístka dostáva 2% projekt OZ Vagus s názvom DOMEC – BEZDOMOVECTVA KONIEC!.

Dúfame, že šálka čaju Ti teraz zachutí dvojnásobne viac.


Čajovňa v podzemí podporuje výzvy

Image 1

združenie kRaj: Aby nám včely neuleteli!

O význame opeľovania rastlín včelami a hmyzom sa hovorí veľmi málo. Pritom za každý kúsok jedla, ktorý vložíme do úst, môžeme poďakovať najmä pomocníkom z ríše hmyzu. Včely pre nás neznamenajú len sladký med, liečivý propolis, alebo vosk na sviečky. Opeľujú totiž vyše 80% rastlín. V dnešnej dobe sú ale čoraz viac ohrozené činnosťou človeka (pesticídy, choroby, znižovanie biodiverzity, GMO). Je preto viac než akútne hovoriť o význame včiel a opeľovačov, vzdelávať širokú verejnosť a žiakov na školách. Poukázať na to, ako každý jeden z nás môže pomôcť k ochrane opeľovačov - k ochrane krajiny.

Podporiť výzvu

Image 0

PDCS - Podporte zmierovanie konfliktov a výchovu k nenásiliu

Podporte zmierovanie konfliktov a výchovu k nenásilu

Podporiť výzvu

Image 4

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - pre ľudí so slabými svalmi a silnou vôľou

Podporte deti a dospelých s najťažšími formami telesného postihnutia. Svalová dystrofia je závažné, nevyliečiteľné a postupne sa zhoršujúce ochorenie svalov celého tela. Spôsobuje imobilitu a odkázanosť na pomoc druhej osoby. To však nemusí byť prekážkou života prežitého naplno a rovnocenne s ostatnými.

Podporiť výzvu

Image 3

Rodičovské centrum pre maloletých a mladistvých rodičov

Detstvo deťom je občianske združenie, ktoré sa zameriava na prácu s maloletými a mladistvými matkami (ktoré otehotneli pred dovŕšení 17. roku života), ich partnermi a ich deťmi vo veku 0 – 5 rokov. Viac sa o nás a našich doterajších aktivitách dozviete na https://www.facebook.com/DetstvoDetom. Práve prebiehajú práce na úprave priestorov pre naše rodičovské centrum v Dobšinej. Finančné prostriedky budú použité na dokončenie úprav, zariadenie centra a jeho prevádzku. ĎAKUJEME...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu