Ruka

cache_320x240_Alzbetka_001

Každý z nás svoje ruky dobré pozná – prsty sa hýbu, nervy sú citlivé, celá ruka nás počúva ak jej prikážeme čo má robiť – je jednoduché považovať to za samozrejmosť. Existuje snáď nejaká práca, ktorú by sme mohli robiť bez rúk? Naše prsty dokážu lietať po klávesnici a napísať aj sto slov za minútu. Dokážu tancovať na 88 klávesách klavíra a zmeniť stránku nôt na krásnu hudbu. Ruky sú jednoducho geniálne.

Ruky vedia byť aj agresívne, vedia nás však aj obrániť, ale skôr radi hladkajú, objímajú, hmatajú. Rukou si podávame do úst rôzne maškrty napr. z prsta si radi oblížeme sladučký medík. Nepodstatný detail? Pokúste si zapnúť gombík bez pomoci prstov, či otvoriť nádobu alebo otočiť guľatú kľučku na dverách. Ruka nás oblieka, živí, pomáha nám tvoriť, pracovať, hladí nás a aj bráni. Skúsme jej vrátiť, čo nám dáva a venujme jej svoju pozornosť. Ako vieme ruka je párový orgán. Nezvykne byť sama a smutná. Znamená to, že počas ideálneho stavu na tele nikdy nie je sama, sú dve. Pravá ruka býva často viac zodratá, lebo sa zaiste viac používa. Je aj preto silnejšia. Ľavá ruka je pomocná pre tú prvú. Niekedy dostáva od svojho pána rany napr. kladivkom. Vždy si to odnes39521907_2134454363293725_1644089798459129856_oie. Pri paréze ide o lotériu, ktorá ruka je nefunkčná. Všetko sa potom mení a prispôsobuje tomu.

Kto môže povedať, že ruky nevidia? Aj keď naše ruky nemôžu vidieť, počuť ani rozpoznať vône, sú jednou z našich hlavných pomôcok, ktorými vnímame okolitý svet. Čo urobíte, keď sa ocitnete v úplne tmavej miestnosti? No predsa vystriete ruky a s roztiahnutými prstami tápate po miestnosti. Vtedy nám ruky nahradia oči, len nech sú voľné a funkčné. Áno, naše ruky sú nielen precíznym nástrojom, ale sú aj jemnými senzormi. Sú zásobárňou informácií – povedia nám, že pozor sporák je horúci, tričko je bavlnené, uteráčik je mokrý, srsť zvieratka je jemná a mäkká. Piaty zmysel, hmat, sa začína rukami.

Pomocou rúk sa dohovoríme aj keď nevieme cudzí jazyk. Naše ruky rozprávajú za nás. Sú preto jedinečné pre svoj rozsah, nie len na vyjadrenie slov, ale aj citov a myšlienok. Naša dcéra bojuje s jednou rukou už dosť dlho, nádej má v operácií, nevzdávame to a veríme, že sa to podarí. Chceme jej dať príležitosť. Niekedy stačí málo a výsledok je veľmi veľký. K tomu potrebuje veľa financií, potrebujeme vás milí darcovia a vašu pomoc.

Zo ❤ ďakujeme za milé slovo, za povzbudenie, že to má zmysel, za pomoc finančnú.

 


Parezka podporuje výzvy

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu